הממשלה אישרה היום (שני) את החלת הרציפות על חוק הגיוס של גנץ שעבר בקריאה ראשונה בכנסת בממשלת בנט ולפיד, ודחתה את הערר שהגישו גנץ וטרופר מ'המחנה הממלכתי'. בכך, הממשלה מתקדמת עוד שלב בתוכניתו של נתניהו להעביר את חוק הגיוס של גנץ.
בלשכת ראש הממשלה עדכנו על האישור בממשלה: "הממשלה דחתה את הערר שהגיש השר טרופר על החלת דין הרציפות על חוק שירות הביטחון שהביא שר הביטחון לשעבר גנץ בכנסת הקודמת (החלטת ועדת שרים לענייני חקיקה, שאושרה ב-16 במאי 2024). בקשת הממשלה מהכנסת לאשר את דין הרציפות הונחה על שולחן הכנסת ותובא להצבעה תוך 14 יום".
מי שנעדרו מישיבת הממשלה שעסקה בהחלטה לדחות את הערר של גנץ וטרופר בנושא החלת ה'רציפות' על חוק הגיוס של גנץ, היו השרים החרדים מש"ס ויהדות התורה.
כעת החוק צפוי לעבור לאישור בכנסת. בהמשך היום, יקריא שר המשפטים יריב לוין במליאת הכנסת את בקשת הממשלה להחיל דין רציפות על החוק. לאחר מכן יינתנו שבועיים לחברי הכנסת להגיש התנגדויות.
במידה ואכן יוגשו התנגדויות לבקשת הממשלה (ןכך צפוי לקרות. י"ג), הממשלה תקיים דיון על ההתנגדויות בכנסת, כאשר בסיום הדיונים תיערך ההצבעה. לפי שעה, טרם ברור האם נתניהו צפוי להשיג את הרוב המיוחל בכנסת לדחיית ההתנגדויות.
לנתניהו צפויים קשיים רבים מצד החרדים שיתקשו לתמוך בזירוז החוק לו הם התנגדו נחרצות בכנסת הקודמת ולא ברור האם חברי כנסת מהאופוזיציה ימהרו להעניק רשת ביטחון לראש הממשלה, הגם שמדובר על זירוז חוק גיוס שנתמך בעבר על ידי יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד.
שר הבטחון יואב גלנט תקף את החלטת הממשלה ורמז על המשך דרכו בממשלה תוך שהוא מכנה את הדיון בממשלה "קרקס": "נדמה לי ששכחתם עבור מה קמה ממשלת האחדות, אז תנו לי להזכיר לכם: עבור המלחמה, לא בשביל הבחירות".
כזכור, גם אמש (ראשון) תדרך שר הבטחון גלנט את כלי התקשורת על דעתו בחוק הגיוס וטען כי "הפערים קטנים, אבל זה מצריך את כל הצדדים, גם את בני גנץ וגם אחרים שנמצאים ומיוצגים בעמדות דומות וגם את נציגי המפלגות החרדיות וגם את המפלגות האחרות בקואליציה - הליכוד והמפלגות הימניות. הם צריכים להתעלות על השיקולים הפוליטיים הצרים ולגלות מנהיגות".
כפי שדווח בעבר, היועמ"שית גלי בהרב מיהרה, הביעה את התנגדותה להחלת 'דין רציפות' על חוק הגיוס של גנץ. במכתב ששיגר המשנה ליועמ"שית, גיל לימון, היא הבהירה כי קיימים פערים במציאות בין תקופת אישור חוק הגיוס של גנץ בכנסת הקודמת, למציאות כיום.
"המציאות עמה מתמודדים המדינה וצה"ל בעת הנוכחית שונה בתכלית מזו שהתקיימה בעת גיבוש הצעת החוק הקודמת, לרבות לחימה פעילה ועצימה במספר זירות בו זמנית" טענה בהרב-מיארה באמצעות גיל לימון.
"עוד הובהר" טענה היועמ"שית, "כי הסדר גיוס אינו יכול להתקבל בהתעלם מצרכי הביטחון, ממערכת הביטחון מהשלכותיו הכלכליות והשלכותיו על הציבור".
יצויין, כי לא שוררת תמימות דעים באשר לעמדה החרדית בנושא חוק הגיוס של גנץ. בעוד הח"כים החרדים כולם תקפו את החוק בזמן אישורו בכנסת הקודמת, הרי שאחרי הודעת ראש הממשלה נתניהו כי בכוונתו להעביר את אותו החוק בדיוק, חלק מהח"כים החרדים מיהרו לתדרך עיתונאים כי הם עומדים מאחורי המהלך.
אולם דווקא מסביבתו של נתניהו הובהר כי להכרזה שלו על הכוונה להעביר את חוק הגיוס של גנץ לא היו שותפים זולת מזכיר הממשלה יוסי פוקס.