בניגוד לקריאתו המקוממת של נשיא צרפת עמנואל מקרון בסוף השבוע להפסיק את האש בעזה, קנצלר גרמניה אולף שולץ הביע אתמול (ראשון) תמיכה פומבית בישראל והצהיר כי הוא מתנגד להכרזה על הפסקת אש מיידית ברצועת עזה.
בנוסף הוסיף שולץ: "אני לא חושב שהקריאות להפסקת אש מיידית או להפוגה ארוכת טווח – הן דבר הוגן, מפני שבסופו של דבר המשמעות תהיה שישראל משאירה לחמאס את האפשרות להתאושש ולהשיג טילים חדשים".
תמיכה נוספת בישראל נרשמה אתמול (ראשון) כאשר שר ההגנה של בריטניה גרנט שאפס אמר כי "ישראל עושה מאמצים מיוחדים כדי לנסות להגן על אזרחים ומתקשרת לאנשים כדי להורות להם להתפנות".
שאפס הוסיף: "בריטניה סבורה שקריאה להפסקת אש פירושה שהכול יחזור על עצמו: "עשרות אלפי רקטות נמצאות עדיין מתחת לאדמה בעזה, ובטוח שישתמשו בהן אם ישראל פשוט תפסיק את הפעולה הנוכחית שלה".
כזכור, הקריאה של נשיא צרפת נגד ישראל בסוף השבוע, "להפסיק את ההרג בעזה" עוררה זעם רב וגררה שורת גינויים ומחאות, והיה חשש כי האווירה נגד ישראל תתרחב במדינות נוספות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מיהר להתייחס לדבריו של מקרון, ומסר כי ״האחריות לפגיעה באזרחים היא של חמאס-דאעש ולא של ישראל".
נתניהו הוסיף: "נזכיר שישראל נכנסה למלחמה בגלל שארגון הטרור רצח באכזריות מאות ישראלים וחטף יותר מ-200 ישראלים".
מקרון עצמו הבהיר בשיחה עם הנשיא הרצוג כי לא התכוון לייחס לישראל שום אשמה של פגיעה מכוונת באזרחים חפים מפשע במערכה שהיא מנהלת כנגד ארגון הטרור חמאס. עוד הדגיש הנשיא מקרון כי הוא תומך באופן חד משמעי בזכותה וחובתה של ישראל להגנה עצמית, וכי תמיכתו המוחלטת במלחמתה של ישראל נגד חמאס לא משתמעת לשתי פנים.