ישראל מרגלת וארה"ב שותקת?

דיווחים בארה"ב מאשימים את הממשל בהשתקת ריגול ישראלי המתבצע לכאורה במדינה. "מטפלים בהם בכפפות משי בגלל הלובי הישראלי, אף מדינה לא מקבלת יחס כזה" (חדשות)

| כיכר השבת |
סגן נשיא ארצות הברית לשעבר אל גור (פלאש90)

בפעם השנייה תוך שבוע מפרסם המגזין האמריקני "ניוזוויק" תחקיר על ריגול ישראלי בארצות הברית, הטוען כי בשל הקרבה המיוחדת בין המדינות, ארה"ב מסייעת להשתקת הריגול האגרסיבי של ישראל.

למרות ההכחשות מצד ישראל לפרסומים, כתבי העיתון מציגים עדויות נוספות מפי בכירים במודיעין האמריקני לפיהן "הריגול הישראלי נרחב זה שנים". לדברי בכיר בטחוני לשעבר הבקיא בפרטי הריגול הישראלי לכאורה, אין בסיס לטענות בישראל בדבר "ניחוח אנטישמי" העולה מההאשמות. "אין לזה שום קשר לאנטישמיות. יש לזה קשר רק לשאלה מדוע ישראל מקבלת טיפול בכפפות של משי, כשמנגד אם יפן או הודו היו עושות זאת ברמה הזאת הייתה קמה שערורייה".

אחת הדוגמאות שהובאו בתחקיר, הייתה עדות בכיר אמריקני שסיפר כי לפני 16 שנה, כאשר סגן נשיא ארצות הברית לשעבר אל גור, ביקר בישראל, הסתתר מרגל ישראלי בתעלת האוורור בחדר המלון בו התאכסן. "אנשי השירות החשאי בדקו את חדרו של אל גור מראש וכולם עזבו את המקום למעט סוכן אחד. החדר היה שקט לגמרי והוא שמע רעש בפתח האוורור. או אז הוא רואה את סוגרי פתח האוורור זזים מבפנים, ולפתע הוא רואה בחור מתחיל לצאת משם לתוך החדר".

לטענת בכירים שצוטטו בניוזוויק "אין אף מדינה שמנצלת את הקרבה לארצות הברית עבור מטרות ריגול כמו ישראל. המקרה המדובר חצה את הגבול של ההתנהלות הסבירה של מודיעין של בת ברית, אך מפני שהוא נעשה על ידי ישראל, ארצות הברית מסייעת בהשתקה".

שר המודיעין, יובל שטייניץ, היה הראשון להגיב לדיווחים ואמר כי "נראה שמישהו מנסה לחבל בשיתוף הפעולה המודיעיני המעולה בין ארצות הברית לישראל. בכל פגישותיי עם ראשי מערכת המודיעין האמריקנית ועם הדרג המדיני הממונה עליהם, לא שמעתי טענה אחת על ריגול ישראלי בארצות הברית, אלא רק שבחים על שיתוף הפעולה המודיעיני היוצא מן הכלל. ביום שלישי הקרוב אפגש עם ראש ועדת המודיעין בסנאט ואעמוד על הצורך בהדיפת פרסומים כוזבים מסוג זה".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות