

משטרת ישראל הודיעה הערב (חמישי) על מעצרו של תושב תל אביב, כבן 52, החשוד בקריעת ותלישת שלטים ובהם תמונות של חללי צה"ל במרכז תל אביב.
החשוד תועד, בסרטון שהסעיר רבים ברשתות החברתיות ביממה האחרונה, שלטים הקוראים להמשיך את המלחמה "עד הניצחון" ועליהם תמונות של חללי צה"ל.
השלטים נתלו על גדר בצומת קפלן בתל אביב, בסמוך למגדלי עזריאלי, והחשוד תועד תולש אותן. כאמור, הוא נעצר היום. לדברי המשטרה, החשוד עוכב לחקירה בתחנת המשטרה, ובסיומה שוחרר בתנאים מגבילים.
בתוך כך, היום הרמטכ"ל אייל זמיר התייחס להרחבת הפעולה הצבאית ברצועת עזה, ואמר בהערכת מצב בדרום הרצועה כי ״אנחנו ממשיכים בלחץ המבצעי ובהידוק הטבעת על חמאס ככל שידרש, ובמידה ולא נראה התקדמות בהשבת החטופים - אנחנו נרחיב את הפעילות שלנו למהלך עצים ומשמעותי עוד יותר עד שנגיע להכרעה".
עוד אמר זמיר: "חמאס אחראי לתחילת המלחמה הזו, הוא מחזיק כעת את החטופים באכזריות והוא אחראי למצבה הקשה של האוכלוסייה בעזה. חמאס טועה ביחס ליכולותינו, כוונותינו ונחישותינו, ממש כמו נסראללה וחבורת הפיקוד שלו".