החברה כשלה, הלקוח קיבל אופנוע

הכרעה משפטית מרתקת נרשמה באחרונה ביהמ"ש השלום בירושלים, לקוח שרכש אופנוע בו הותקן מכשיר איתור, יקבל אופנוע חדש לאחר שהאופנוע נגנב והמערכת כשלה באיתורו(משפט)

| כיכר השבת |
(צילום: shutterstock)

חברת אלבר תשלם אופנוע חדש ללקוח חרדי שרכש אופנוע חדש בסניפיה לפני חודשים מספר, ונגנב חודשיים לאחר הקנייה. כך פסק היום בית המשפט, לאחר שזה אימץ את גרסת הלקוח לפי חברת המכירה לא עמדה בהסכם ולא התקינה מערכת איתור שאמורה הייתה לעזור להשיב את האופנוע הגנוב לבעליו.

הלקוח, משה בן הרוש, סיפר ל"כיכר השבת" על ראשיתו של הסיפור: "קניתי אופנוע בסוף שנת 2013 מחברת אלבר, יש להם מותג שהם מוכרים רק אצלם. במסגרת המבצע שהוצא בזמנו, הם נתנו מענה איתור שהמנוי משולם על ידה במשך שנה לחברה חיצונית. הסוכן הסביר לי שמערכת האיתור הזו היא בעצם כל-כך אמינה וחזקה שבמקרה וחברת האיתור לא מצליחה להשיב לי את האופנוע במידה וייגנב, היא תשלם עליו מחיר מחירון".

"כשקיבלתי את האופנוע שאלתי את הסוכן האם המערכת מותקנת, הוא אמר לי ש"כן ושהכול בסדר. סע לשלום". אחרי חודשיים נגנב לי האופנוע, הסוכן לא ידע מה שמה של חברת האיתור, ובעצם התחלתי לבדוק בין כל החברות וכולם ענו לי שהאופנוע לא מופיע אצלם. אחרי בירור מעמיק בחברת אלבר, הגעתי לחברת האיתור שלהם וגם שם אמרו שאני לא מופיע". הוסיף הלקוח.

הלקוח שחש מרומה, צלצל שוב, בפעם המי יודע כמה, אל הסוכן של חברת אלבר, והפעם הקליט הוא את השיחה: "התקשרתי אליו והוא חזר על דבריו שהמערכת מותקנת ואין לי מה לדאוג וכי הכול בסדר". אחרי שההקלטות היו באמתחתו בכדי שיהיו לו הוכחות לדברי הסוכן, החליט בן הרוש לעשות מעשה.

עו"ד דוד הלפר

"הגשתי תביעה בבית משפט נגד חברת אלבר, הסוכן וחברת האיתור. אלבר והסוכן טענו שמעולם הם לא הבטיחו לי כיסוי ביטוחי, זאת בניגוד להקלטות. הם ניסו להסביר את טענותיהם אך בית-המשפט לא קיבל אותם. חברת האיתור טענה שהיא נתבעת בטעות כי אין לה יחסים בינה לביני ובינה לבין הסוכן וכי יש לה יחסים רק עם חברת אלבר ולא לגבי הביטוח". הוסיף בן הרוש.

אחרי תהליך ארוך ומייגע, הצדדים התכנסו הבוקר (ראשון) בבית-המשפט השלום בירושלים. לאחר דקות מעטות של וויכוחים והצעת השופט לחברת אלבר להגיע לעסקה עם הלקוח התובע, קבע השופט אלעזר נחלון כי על חברת אלבר לשלם ללקוח מחיר מחירון עבור האופנוע שנגנב.

השופט כתב בהחלטתו כי "בסופו של הדיון הודיעו הצדדים כדלקמן: "מוסכם עלינו כי לסילוק כל הטענות ההדדיות שבין התובע לבין הנתבעות, יקבל התובע אופנוע הזהה לאופנוע שרכש, ובהתאם לתנאי ההסכם שבו נרכש אותו אופנוע, כאשר מובהר כי ההתקשרות עם נתבעת 3 (חברת המיגון) תהיה אך ורק ב"הסכם PRO", היינו התקנת מערכת איתור בכפוף להפעלתה על ידי התובע בהתאם להוראות ההסכם שיימסר לו".

"התחייבות הנתבעת 3 היא לעשות את מירב ההשתדלות לאיתור האופנוע, והכל בכפוף להוראות ההסכם. האופנוע יסופק תוך 14 ימי עסקים מהיום. התביעה כנגד נתבעת 3 תידחה, ללא צו הוצאות, וזאת אף שספק אם היה מקום להגישה מלכתחילה". כתב השופט עוד בהחלטתו.

עו"ד דוד הלפר, שייצג את התובע, אמר ל"כיכר השבת": "בית המשפט אימץ את גרסת הצרכן, והדגיש את חובת נותני השירותים לעמוד בהתחייבויותיהם, זאת למרות שכל טענותיו של הצרכן היו בעל פה מבלי שגובה במסמך כלשהו. בית המשפט מחזק את עמדת הצרכן העומד על זכויותיו ועל ההבטחות המוצגות לו".

ביקשנו את תגובותיהם של חברת אלבר ושל סוכן המכירות מטעמה, אך אלו טרם נתקבלו

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות