לאור המלצת בית המשפט המחוזי מרכז, בשבתו כערכאת ערעור, הגיעו הצדדים בתיק רמדיה להסדר טיעון. על פי ההסדר שהוצג היום לביהמ"ש הודה והורשע המנכ"ל לשעבר, מר גידי לנדסברגר, אשר זוכה בערכאה דלמטה ממרבית העבירות, בעבירה של הפצת מחלה ברשלנות. הרשעתו של טכנולוג המזון, מר פרדריק בלק, בגרימת מותו של התינוק אבישי זיסר ז"ל ברשלנות, נותרה על כנה.
תיק רמדיה התנהל בבית משפט השלום בפתח תקווה במשך מספר שנים וב-13 בפברואר 2013 הסתיים ההליך בהרשעתו של נאשם 1 (טכנולוג המזון בחברת רמדיה) בקשר לגרימת המוות של התינוק אבישי זיסר ז"ל, גרימת חבלה ברשלנות ל- 14 תינוקות נוספים, הפצת מחלה ברשלנות ועבירות נוספות. הוא זוכה באשר לגרימת מותו של התינוק גיא גולדמן ז"ל.
נאשם 2, (מנכ"ל רמדיה), זוכה מאחריותו בכל הנוגע לפרשת רמדיה (גרימת המוות וגרימת החבלות ברשלנות והפצת המחלה ברשלנות) והורשע בעבירה של אי מילוי תקן רשמי – בנוגע לפרשה צדדית של ייצור דייסות – מקרה שלא קשור לפרשת רמדיה.
נאשם 3, מר משה מילר, בעליה של חברת רמדיה והמנכ"ל בעבר, זוכה מכל אשמה.
בלק נידון לעונש מאסר בפועל של 30 חודשים, מאסר על תנאי וכן התחייבות להימנע מעבירה. נאשם 2 נידון לעונש של מאסר מותנה, קנס כספי והתחייבות להימנע מעבירה.
לאחר מתן גזר הדין החליטה פרקליטות מחוז מרכז, בהתייעצות עם פרקליט המדינה לשעבר, להגיש ערעור על זיכויו של המנכ"ל. בערעור נטענה הטענה הנורמטיבית כי אף שהמנכ"ל דאג למנות בעל מקצוע ספציפי, עדיין חב המנכ"ל חובות כלפי מי שנפגע כתוצאה מאי הכללת חומר חיוני בתמיסת האוכל לתינוקות המיובא ע"י החברה ומשווק על ידה. גם נאשם 2 הגיש ערעור על עצם הרשעתו בגין אותה פרשה צדדית. במקביל, ערער טכנולוג המזון על הרשעתו ועל העונש שהוטל עליו.
בעקבות שמיעת טיעוני הצדדים בערכאת הערעור, המליץ הרכב השופטים להגיע להסדר מוסכם. היום, כאמור, הציגו הצדדים את ההסדר, לפיו התקבל ערעור המדינה באשר למנכ"ל החברה באופן חלקי, אשר הודה והורשע בעבירת הפצת מחלה ברשלנות. המדינה הסכימה לקבל את ערעורו באשר לאחריותו בפרשה הצדדית. באשר לעונש, מוסכמים על הצדדים רכיבי הענישה הבאים: 400 שעות של"צ, קנס של 10,000 ₪ ומאסר על תנאי.
כמו כן, הסכימו הצדדים כי נאשם 1 יחזור בו מערעורו על הכרעת הדין בכל הנוגע לגרימת המוות, כך שהרשעתו בגרם המוות תוותר על כנה, וכי עונשו יופחת ל-15 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי והתחייבות.
הפרקליטות סבורה כי ההסדר משקף נאמנה את האינטרס הציבורי בכך שהוחמרו הקביעות הנורמטיביות מאלו שנקבעו בבית משפט השלום, בהתאם לסטנדרט ההתנהגות הסביר של אלו העוסקים בהפצת מזון כולי לתינוקות רכים על פי אמות המידה בהן דגלה הפרקליטות מראשיתו של תיק זה. כל זאת, מבלי לפגוע ברף הענישה הנוהג והסביר בנסיבות תיק זה, ובניהן בעיקר חלוף הזמן והיות ההרשעה תקדימית במובנים מסוימים.
נציין כי הפרקליטות עמדה בקשר עם משפחות הנפגעים, בהם גם משפחתו של אבישי זיסר ז"ל, ולמעט משפחה אחת כולן הביעו את הסכמתם להצעת בית המשפט ולהסדר שהתגבש.