

בעוד מספר ימים, בזמן שהמוני בית ישראל סביב שולחן הסדר יחד בני המשפחה, רבים משוטרי משטרת ישראל יעשו את החג אל מחוץ לבתים במשימות בטחון שוטף, בתחנות ובבסיסי משמר הגבול. המשטרה נערכת לתת שירות לציבור בתחומי האבטחה, התנועה והסדר הציבורי.
לפני למעלה מחודשיים, החלה רבנות משטרת ישראל תחת מ"מ הרב הראשי במשטרה סנ"צ הרב משה גפני בהכנות להכשרת מטבחי המשטרה בתחנות הפרוסות בכל הארץ.
"מדובר בגוף ענק ובו למעלה מ-30.000 שוטרים וקצינים שפרוסים בכל רחבי הארץ בעשרות תחנות משטרה ובבסיסי משמר הגבול" אמר הרב גפני. "בראש ובראשונה המשימה שעומדת לעיניי כל מערך הרבנות של משטרת ישראל הוא להכשיר את כל מתקני המשטרה ולאחר מכן להביא את קדושת ושמחת החג לכלל השוטרים במשרתים במשטרה ובעיקר לאותם אלה שיעשו את החג במשימות ביטחון שוטף".
ביום ראשון הקרוב, יצא לפועל מבצע ההכשרה הארצי. רבנות המשטרה הפעילה ימי עיון מיוחדים עבור עובדי המטבחים ומשגיחי הכשרות במטרה לרענן דגשים ייחודיים בתפקודם במטבחי התחנות. בנוסף, הוכנו מחסנים ייעודיים עבור מוצרים הכשרים לפסח שאושרו בחתימת ידם של הרבנים. כדי להקפיד על רמת כשרות גבוהה, כל בישולי הארוחות ייעשו בכלים חד פעמיים או כלים חדשים. כמו כן, במשטרה מיישרים קו עם צה"ל וכל חג הפסח לא יעשה שימוש כלשהו בקטניות בבישולים השונים.
דגש נוסף ניתן על חדרי המעצר שיהיו כשרים לפסח ובמידת הצורך יסופק מזון כשר לעצורים במידה ויהיו כאלה במהלך החג.
גם בעלי החיים הרבים שנמצאים ביחידות השונות של המשטרה, כמו סוסים וכלבי שמירה יאכלו רק מוצרים מותאמים הכשרים לפסח.
מכירת חמץ תערך על ידי מ"מ רב המשטרה, לאחר קבלת הרשאה לכך ממפכ"ל משטרת ישראל רב ניצב יוחנן דנינו.
"הכוונה שלנו" אמר הרב גפני, "להגיע למצב בו מקסימום השוטרים שיהיו במשמרת בליל החג יטעמו משהו מהסדר, בין סיור אחד למשנהו". פריסת השוטרים הרבים לאחר החג הראשון תמוקד למאות אירועים שיעשו ברחבי הארץ בימי חול המועד. שוטרי משטרת התנועה הארצית יתפרסו בכלל כבישי הארץ במטרה לפקח על המהלך התקין של הנהגים ועל הקפדה על חוקי הנהיגה הבטוחה.
עיקר תשומת הלב תתמקד בעליה לרגל לירושלים. הצפי הוא שחלק גדול מהעולים יגיע לבירה ביום חמישי לברכת הכוהנים המסורתית מול הכותל המערבי. אלפי שוטרים ממחוז ירושלים וממחוזות שונים יאבטחו את המוני העולים ויסייעו להם בדרכים המובילות לעיר העתיקה. חשוב לציין כי לא תותר הגעה אל סביבות העיר העתיקה בכלי רכב פרטיים אלא בשאטלים, ואיסור התנועה בכלי רכב תעשה במעגלים מרוחקים במיוחד, מומלץ לחנות בחניוני בנייני האומה' גבעת התחמושת' ומלחה.
לאלו המבלים את ימי חול המועד ברחבי הטבע, ממליצה משטרת ישראל להכין את מסלולי ההליכה היטב לפני היציאה לדרך, להצטייד בכמות גדולה של מים, ולהימנע מלרדת משבילים מסומנים. יחידות החילוץ וההצלה יעמדו בכוננות למקרה של חילוץ במידת הצורך.
נוסעים להורים? אל תשכחו את הבית
ליל הסדר וימי חול המועד מהווים אתגר גדול עבור השוטרים. מטבע הדברים, ייווצר מצב בו דירות רבות יישארו ללא השגחה וקיים חשש שיהיו מי שינסו לנצל את ליל החג לפריצות. לכן תוגברו מערכי הסיור בערים הגדולות.
במשטרה ממליצים ליוצאים את הבית בחג להשאיר במספר חדרים אור דולק, לא להשאיר מפתחות דלת הכניסה במקומות מוכרים כגון ארונות חשמל, מתחת לשטיחי הכניסה ומתחת לעציצים.
כמו כן, יש לעדכן את השכנים הקרובים בדבר שהייתכם הארוכה מחוץ לבית, על מנת שיפקחו עין ולהשאיר דרכי התקשורת למידת הצורך. ניתן להסתייע בשכנים על מנת שיאספו את דברי הדואר/עיתונים וכו' שלא יצטברו בתיבת הדואר.
זכרו: מוקד החירום לכל הנושאים הוא 'מוקד 100'.