ביהמ"ש: מצלמות המהירות אמינות

בית המשפט לתעבורה בבאר שבע קבע כי לא ניתן לערער על אמינותן של מצלמות המהירות החדשות. השופט: "מדובר במערכת המבצעת מדידת זמן ומרחק מדויק מאוד" (רכב, משפט)

| כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)

אם חשבם שאתם יכולים לערער על אמינות מצלמות המהירות החדשות שהותקנו בכבישי הארץ, כנראה שכבר אין לכם "קייס". כך עולה מהכרעת בית המשפט לתעבורה בבאר שבע שקבע כי אין אפשרות לערער על אמינות המצלמות.
בהליך משפטי שבו אוחדו 11 תיקים של נהגים שהואשמו בנהיגה במהירות מופרזת, הרשיע שופט בית המשפט לתעבורה בבאר שבע, אלון אופיר, את כל הנהגים המעורבים, תוך שהוא מודיע כי אין אפשרות לערער על אמינות המצלמות ומשבח את פעילות המשטרה בנוגע למצלמות.

"מומחה התביעה ביסס באופן מוחלט את אמינות מערכת א-3 (מצלמות המהירות החדשות), תוך שהוכיח בניסויים ובדיקות שבוצעו לה כי בדרך הצבתה ותפעולה, כי מדובר במערכת המבצעת מדידת זמן ותרגומו יחד עם נתון מרחק לנתון מהירות מדויק מאוד".

כידוע, במצלמות המהירות הישנות, כמו גם באקדחי הלייזר (ממל"ז) הנמצא ברשות שוטרי התנועה, קיימת סטייה של מספר קמ"שים מהמהירות המוצגת בהן, ונהגים רבים "ניצלו" עובדה זו בכדי להתחמק מעונש, או לכל הפחות להפחית אותו, כך שקביעת השופט בנוגע למצלמות החדשות היא לא פחות מבשורה עבור המשטרה.

לדברי השופט, "נתון המהירות המופיע בתמונה שמספקת מערכת א-3 הוא נתון מדויק, המשקף את מהירות הרכב המצולם בסטייה מקסימלית של עד 0.5 קמ"ש. נתון זה עומד בתקינה שקבעה המדינה למכשור מסוג זה, לכן יכולה המדינה להישען על תמונות שמספקת מערכת א-3 לצורך הוכחת עובדות המתוארות בכתב האישום שהיא מגישה כנגד בעל רכב".

השופט דחה את כל הטענות בדבר תפעול המצלמות על ידי משטרת התנועה. טענות בנוגע להיעדר כיול במעבדה מוסמכת, הפעלת מכשירים ללא תקינה ישראלית וליקויים בתחזוקה השוטפת. כאמור, השופט דחה את כל הטענות ואף שיבח את הדרך שבה הפעילה המשטרה את מערך המצלמות החדשות.

"ללא ספק, הפיקה משטרת ישראל לקחים מהצבות קודמות של ציוד אלקטרוני לשימוש באכיפת עבירות תנועה", כתב השופט, "כשם שבית המשפט לא חסך ביקורת ממשטרת ישראל עת הוכנס מכשיר הממל"ז לעבודה ללא כיול, וכשם שמכשיר ה'ינשוף' נאלץ לעבור התאמות שימוש ועדכון לצורך קבלת ראיות בעוצמה הנדרשת להליך פלילי, וזאת כתוצאה מהחלטות של בית המשפט, כך ניתן בפרשה זו לציין לשבח את הדרך המקצועית והרצינית שבה פעלה משטרת ישראל, עת הכניסה לעבודה את מערכת א-3".

לדבריו, "החלטת המשטרה לכייל את המכשיר בצורה מדויקת, לאמץ החלטה של התאמה לתקינה מסודרת, בניית תיק עמדה לכל מכשיר, עריכת חוות דעת מומחה, בדיקות וניסויים במכון התקנים טרם הפעלת המערכת - כל אלה הוכיחו כי כאשר משטרת ישראל מעוניינת להכניס לשימוש מכשיר בדרך נכונה ומדויקת, היא גם יכולה לעשות כך".

"אין לי כל ספק כי לו חוות דעת מטעם ההגנה יכולה הייתה להתמודד עם עוצמת הראיות שהציגה המדינה, לא הייתה מהססת ההגנה להגיש כזו", כתב השופט, "אין לי צל של ספק כי לו סברו באי-כוח הנאשמים כי יש בכוחה של חוות דעת נגדית לסתור את מסקנות מכון התקנים, היו הם עושים זאת ללא כל שיהוי".

לסיום כותב השופט: "שוכנעתי מעבר לכל ספק סביר כי מערכת א-3 עוברת כיול כנדרש במעבדה שהוסמכה על-ידי הרשות הלאומית להסמכת מעבדות, וכי היא מתופעלת ומתוחזקת ברמה נאותה המאפשרת יכולת להישען בביטחון על נתונים שהיא מספקת בהליך פלילי בבית המשפט".

כזכורף התקנת מצלמות המהירות החדשות לוותה ברעש תקשורתי אדיר ובביקורת קשה מצד נהגים. לטענתם, המשטרה לא באמת פועלת להורדת מספר תאונות הדרכים, אלא רק מצאה דרך נוספת "לחלוב" את הציבור ולהכניס לקופתה מאות מיליוני שקלים נוספים.

הטענה העיקרית שעלתה נוגעת לכך שהמצלמות החדשות הוצבו במקרים מסוימים בכבישים סלולים ובטוחים יחסית, דבר שאינו מתיישב אם רצון המשטרה להפחית את תאונות הדרכים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות