פרשת השבוע תזריע, עוסקת בנגעים ומחלות הפוקדים את האדם, בגלל חטאי לשון הרע והלבנת פנים. חז"ל אומרים חמור חטא לשון הרע משפיכות דמים. שכל ההורג אינו הורג אלא נפש אחת, והמספר לשון הרע הורג שלושה – את האומר, את המקבל, ואת האיש שהדברים שנאמרו עליו.
אחת הבעיות בציבור הישראלי היא שיפוט מהיר. לעתים אנו שופטים ומרשיעים אנשים מבלי לחשוב פעמיים, או שופכים את דמם של נבחרי הציבור, מעל גבי העיתונות והתקשורת האלקטרונית.
חז"ל אמרו: "הווי דן את כל האדם לכף זכות", ולמה? כי במידה שאנו רוצים שינהגו עימנו, עלינו לנהוג גם עם הזולת. לצערנו דפוס הרכילות מושרש בכל חברה, ורק אדם חזק בעל חוסן נפשי, יכול לשלוט בעצמו, ולא להיכנס למצבים שמובילים לדיבור רכילותי זול, פוגעני.
בפרשה מתואר: כי האדם שקיבל נגעים ומחלות כמו צרעת ועוד, עליו לגשת לאהרון הכהן הגדול, בכדי שיטהר אותו ושילמד ממנו, שלמען השלום שבין אדם לחבירו, רשאי האדם לסטות מן האמת. כך היתה למעשה דרכו של אהרון הכהן - אוהב שלום ורודף שלום.
אנחנו צריכים להרבות שלום ורעות בקרב הבריות, ולא חלילה ההיפך.
דווקא בימים אלו, הקריאה שיוצאת מאליה היא: בואו ונכבד אחד את השני למרות חילוקי הדעות, כי בסופו של דבר, נישאר כאן יחד, ונצטרך לחיות האחד עם השני, כך או כך.