להיות פרופסור ולהרגיש כמטופל

הטוּב שברופאים // טור פרידה

אולי לא יצא לכם לשמוע את שמו, וגם אין לכם מושג מהי 'נוירולוגיה', אבל עם ישראל איבד את אחד מטובי רופאיו, פרופ׳ ניר גלעדי, שהיה מבכירי הנוירולוגים בישראל ובעולם שטיפל וסייע לעשרות אלפי חולים בארץ ובעולם | שורות לזכרו של האיש האציל שדאג לטובת עם ישראל ונפטר בדמי ימיו (דעות)

| כיכר השבת |
פרופ' ניר גלעדי ז"ל (צילום: מתוך עמוד הטוויטר של בית הספר Sagol למדעי המוח)

כאשר יש בעיה רפואית מדאיגה - שלא נדע - המצריכה בירור שלא ניתן לקבלו בקופת החולים, בדרך כלל התחנה הבאה תהיה בבית החולים. הכניסה לבית החולים תמיד מלווה בחשש, מה הרופא יגיד? האם נצליח להעביר לרופא את הנקודה הבעייתית? האם "ניפול" על רופא מקצועי ורגיש או על איש טכני וקר שאינו מבין לסערת רגשותינו?

לצערנו, תופעה כללית הפושה בחברת בני אדם היא הגאווה והשחצנות. ככל שיש לך יותר תארים, יותר שנות ניסיון, יותר "שם", כך אתה פחות מקשיב לשני, פחות רואה צורך להתחשב בדעות אחרות, ובמקרה של רופא ומטופל - אתה פחות רואה את בעייתו ורגשותיו של המטופל - המצפה להיאחז בעץ איתן בתוך הסופה הסובבת אותו.

כזה היה פרופ' ניר גלעדי ז"ל.

כמטופל לשעבר אצלך, נדהמתי בכל פעם לראות את הג'נטלמניות, את הפשטות, זה לא משנה שאתה מגדולי הנוירולוגים (חוקר מוח, למי שלא בקיא) ושמאחוריך עשרות שנות מחקר עם גילויים פורצי דרך, ושכבר עברו אצלך עשרות אלפי אנשים - הכל הופך ללא רלוונטי כאשר נכנס אליך מטופל.

מרוּם תפקידך וניסיונך ושמך המהולל, ידעת לרדת למקומו הכאוב של המטופל, להרגיש אותו, להרגיש איתו. לחוות יחד איתו את הסערה המתחוללת סביבו במצבו הרפואי, ולתת עבורו את העוגן של תקווה ועתיד טוב.

נוח בשלום על משכבך ניר, כי זכויותיך רבות הן, על כל מה שפעלת ועשית למען עם ישראל, והם ילווך בשמים. ת.נ.צ.ב.ה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות