

תלונה על אפליה: במבצע "צוק איתן" וקודם לכן התקבלו שורת תלונות כנגד חטיבת דובר צה"ל בטענה כי מפקדי החטיבה מפלים בין כלי התקשורת בארץ, זאת על פי נתוני ה'רייטינג' שלהם. בעת האחרונה הוחלט לפנות בתלונה רשמית ליועץ המשפטי לממשלה שיבדוק את הטענות.
עמותת "הצלחה" פנתה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יהודה ויינשטיין, האמון מכוח תפקידו על כל דוברי גופים ציבוריים, בבקשה שיבדוק את הטענות השונות של כלי תקשורת על התנהלות חטיבת דובר צה"ל קודם מבצע "צוק איתן", בזמן הלחימה ולאחר מכן.
בעמותה טענו כי המדיניות הזאת, במידה ואכן כך התנהלה, גורמת לחוסר תחרות בין כלי התקשורת ומביאה בעקיפין גם לפגיעה בקהל הצופים או המאזינים. בטענתם, מפנים הם תמרור אזהרה לשאר הגופים הציבוריים במדינה לבל יפלו כלי תקשורת.
במכתב התלונה הרשמי הובאו בפני היועץ המשפטי לממשלה מספר דוגמאות בהן הוכחה אפליה מסוימת בין כלי התקשורת. כך לדוגמה הובאה דוגמה מוכחת ולפיה התרחש מעין משבר בין חדשות 10 לחטיבת דובר צה"ל אשתקד וזאת בשל חלוקת אייטמים טובים יותר לערוץ 2 המתחרה.
במכתב הרשמי נטען עוד כי במהלך מבצע "צוק איתן" חטיבת דובר צה"ל גרמה לאפליה בין כלי תקשורת שונים שביקשו לראיין קצינים מסוימים וזמן לאחר בקשתם אותם קצינים הופיעו בכלי תקשורת מתחרים וזאת בעוד הם עצמם קיבלו תשובה שלילית באשר לבקשתם.
בחטיבת דובר צה"ל טענו בתגובה כי "חטיבת דובר צה"ל חרטה על דגלה לפעול בשוויון והוגנות, ללא משוא פנים כלפי כלל אנשי התקשורת ומערכות התקשורת. מפקדי החטיבה מקפידים על מימוש עיקרון זה מידי יום ביומו. הפרקטיקה הדוברותית הינה ליתן מידע לכלל גופי תקשורת, ובפרט לכתבים הצבאיים, בעת ובעונה אחת. כך, למשל, באירועים מבצעיים, תדרוכים של גורמים צבאיים בכירים, טקסים צבאיים וכיוצ"ב".
לדבריהם, "לצד פעולת הדברור הכללית, ניתנים גם ראיונות עם גורמי צבא שונים, בהתאם לאינטרסים הדוברותיים של צה"ל. מטבע הדברים ומשיקולי דוברות, לא ניתן לאפשר כתבות זהות מסוג זה לכלל גופי התקשורת. הדבר אינו גורע מהתפיסה המהותית של שוויון על פיו פועלת חטיבת דובר צה"ל, שכן כתבות מסוג זה מוצעות לכלל גופי התקשורת העובדים מול דובר צה"ל בהתאם לשיקולי דוברות, אינטרס צבאי והמשאבים העומדים לרשות חטיבת דובר צה"ל".