המשרד לאיכות והגנת הסביבה ועיריית ירושלים השיקו קמפיין הסברה לצמצום זיהום האוויר מכלי צמ"ה (ציוד מכני הנדסי) בעיר. הקמפיין, שיתקיים בדיגיטל, ברדיו, בעיתונות ובשלטי חוצות, נועד ליידע את הציבור על איסור כניסה והפעלה של ציוד מכני הנדסי שאינו מופחת פליטות בירושלים.
ירושלים היא העיר הראשונה בישראל האוסרת על שימוש בכלי צמ"ה מזהמים בסביבה עירונית. חוק עזר עירוני חדש אוסר על הפעלת ציוד מכני הנדסי (צמ"ה) מזהם בכל רחבי העיר, אלא אם הותקן בו מסנן חלקיקים.
כלי צמ"ה מזהם מוגדר כ:
כלי בעל הספק של 50-74 כוחות סוס שנת ייצורו עד 2012
כלי בעל הספק של 75-174 כוחות סוס שנת ייצורו עד 2011
כלי בעל הספק של 175-749 כוחות סוס שנת ייצורו עד 20102
המשרד להגנת הסביבה ועיריית ירושלים מסבסדים התקנת מסנני חלקיקים במוסכים נבחרים לבעלי צמ"ה מזהמים הפועלים בעיר חוק העזר החדש הוא חלק מתוכנית מקיפה לצמצום זיהום האוויר מתחבורה בירושלים, בשיתוף פעולה עם המשרד להגנת הסביבה.
התוכנית כוללת:
פיתוח תשתיות תחבורה ציבורית, כמו רשת הרכבת הקלה, מסלולים ייעודיים לאוטובוסים וחניוני "חנה וסע" קידום שימוש באופניים באמצעות רשת שבילי אופניים ו"ירופאן" עידוד מעבר לרכבים חשמליים באמצעות פריסת עמדות טעינה.
לדברי השרה להגנת הסביבה עידית סילמן, המהלך הוא "פורץ דרך שמשנה את כללי המשחק במאבק לשיפור איכות האוויר בערים בישראל" לדבריה, המשרד להגנת הסביבה יפעל להרחבת יוזמות דומות לרשויות נוספות.
ראש העיר ירושלים משה ליאון אמר כי "ירושלים מראה את הדרך" וכי "השקעה באיכות הסביבה היא השקעה בבריאותנו".