המלחה ברצועת עזה עדיין נמשכת, למרות העצימות הנמוכה, חמאס מצליח לשגר רקטות ולהפחיד שוב ושוב את התושבים המעטים שנשארו לגור בסביבה.
עם זאת, המדינה מפסיקה היום (חמישי) למן את שהותם של המפונים מהעוטף בבתי המלון אליהם פונו לפני כעשרה חודשים בפרוץ המלחמה.
וכך, עם החשש והתסכול מהמצב הביטחוני, אחרוני המפונים משדרות ויישובי עוטף עזה יידרשו היום (חמישי) באופן רשמי לעזוב את המלונות ומוקדי הפינוי - ולשוב הביתה או לעבור לגור בשכירות.
למרות הצהרת צה"ל שוב ושוב, כי אין מניעה ביטחונית לשוב להתגורר ביישובי העוטף, התושבים חוזרים הביתה בידיעה שהמלחמה ברצועת עזה עדיין נמשכת וסופה לא נראה באופק, חרף העובדה כי עוצמתה נחלשה משמעותית.
הדבר שהכי מטריד את התושבים בעיקר הוא הידיעה הברורה שירי הרקטות לא פוסק, וברור לכל שהוא יימשך גם בעתיד הנראה לעין, כל עוד המלחמה נמשכת וכל עוד העסקה להשבת החטופים מתעכבת.
לפי כתבת תחקיר של העיתונאי מתן צורי ב Yent הרשויות המקומיות בעוטף עזה ועיריית שדרות חזרו לפעילות מלאה כבר לפני מספר חודשים, וכעת עסוקים כולם בהכנות לפתיחת מוסדות החינוך בתחילת חודש ספטמבר.
רבים מהמפונים מביעים את חששם מהחזרה הביתה וסיפרו כי "אם אנחנו חוזרים הביתה זה כמו לחזור ל-6 באוקטובר. אני לא רוצה לשמוע יותר אזעקת צבע אדום. יש אנשים שמסוגלים לחיות עם המצב הזה ויש כאלה שלא. אנחנו לא יכולים, ואני מצפה שהמדינה תתערב ושלא תשאיר אותנו בצד. אנחנו לא שקופים".
עם זאת, בשדרות עשים מאמצים כבירים לחזור לשגרה כמה שיותר ורוב המוסדות והארגונים נערכו לכך, "תושבי שדרות מפגינים חוסן בלתי רגיל ומבינים את מורכבות המצב", אמר ל Yent בעל תפקיד בכיר בעיריית שדרות. "מצד אחד הלחימה בעזה נמשכת, אבל מצד שני צריך גם ללמוד לחיות עם הידיעה שלפחות בשלב הזה, ייתכן כי אחת לכמה ימים המחבלים בעזה יצליחו לשגר רקטות ואזעקות יופעלו. אנחנו עדיין במלחמה, צה"ל פועל ברצועה והשגת מטרות המלחמה זה תהליך ארוך. העורף צריך לגלות אורך רוח".