פעם חמישית בשישה ימים

אזעקות במרכז ובשפלה בעקבות שיגור מתימן; הטיל יורט

אזעקות הופעלו בשורת יישובים במרכז הארץ, בשפלה ובשומרון, עקב טיל ששוגר מתימן ויורט מחוץ לשטח המדינה | רסיסי מיירטים נפלו בתחנת הכיבוי בבית שמש ולא דווח על נפגעים (חדשות, בארץ)

| כיכר השבת |
יירוט מעל היישוב יצהר (צילום: מהרשתות החברתיות)

פעם חמישית בשישה ימים: אזעקות הופעלו הערב (שני) בשורת יישובים במרכז הארץ, בשפלה ובשומרון, עקב טיל ששוגר מתימן ויורט מחוץ לשטח המדינה.

האזעקות הופעלו בין היתר בתל אביב, פתח תקווה, בני ברק, ביתר עילית, רמת גן, גבעתיים, ראשון לציון, בת ים, חולון, באר יעקב, רמלה, כפר שמריהו, סביון, גבעת שמואל וערים נוספות.

בעקבות הירי, ההמראות והנחיתות בנתב"ג הופסקו לזמן קצר ומטוסים הונחו לחוג באוויר בהמתנה לקבלת אישור נחיתה. לאחר יירוט הטיל, חודשה הפעילות בנמל התעופה.

דובר צה"ל עדכן כי "בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במספר מרחבים בשטח המדינה, יורט טיל אחד ששוגר מתימן. הטיל יורט בטרם חצה לשטח המדינה, ההתרעות הופעלו על פי מדיניות".

למרות יירוט הטיל מחוץ לשטח המדינה, ברחבי הארץ דיווחו רבים על הדי פיצוצים במרכז ובשומרון. בנוסף, נפלו מספר רסיסים, ככל הנראה מהמיירטים, בחולון ובבית שמש.

מדוברות כבאות והצלה לישראל נמסר כי "רסיס שנפל כתוצאה מיירוט טיל שחצה את גבול ישראל מכיוון תימן, פגע בתחנת הכיבוי בבית שמש. הרסיס נפל בסמוך לסככת התחנה וגרם לנזק קל בלבד. לא היו נפגעים באירוע".

הרסיס בבית שמש (צילום: דוברות כבאות והצלה)

מדוברות המשטרה נמסר כי "במוקד המשטרה של מחוז ירושלים התקבלו דיווחים על נפילות חלקי פריטי אמל"ח באזור העיר בית שמש. כתוצאה מכך, עד כה ידוע על נזק קל בלבד וללא נפגעים בנפש.

"שוטרים וחבלני המשטרה של מחוז ירושלים, פועלים כעת על מנת לבודד את זירות אלו ומבצעים סריקות לשם הסרת סיכון ואיתור מוקדים נוספים תוך טיפול באותם שרידי האמל"ח ששוגר.

"אנו מבקשים מהציבור להתרחק מזירות נפילה ולהישמע להוראות השוטרים בשטח. אנו שבים ומדגישים - יש להימנע מהגעה לזירות ולא להתקרב או לגעת בפריטי אמל"ח, לרבות שרידים של אלו, העשויים להכיל חומר נפץ, ולדווח על כך ללא דיחוי למוקד 100 של משטרת ישראל. הקפדה על ההנחיות, מצילה חיים".

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות