"זיגי", הוא שמה של צבת ים גדולה שעלתה אתמול לאחד מחופי הצפון כדי להטיל שם את ביציה. מיד לאחר מכן היא אמורה היתה לשוב אל הים ולהעלם. אלא שפקחי רשות הטבע והגנים, היודעים שזו התקופה שבה מגיעות הצבות הגדולות לחופי ישראל, ממתינים לבאים ובחשאי.
מיד לאחר שהצבה עלתה לחוף וסיימה את מלאכתה, יצאו אנשי הרשות ממקום מחבואם, ו"עצרו" את הצבה. אך לא לזמן רב.
הטכנאים שהגיעו יחד עם אנשי רשות הטבע והגנים הצמידו לגבה של הצבה משדר GPS משוכלל המשדר ממרחק של מאות קילומטרים ואף מעביר תמונות מן הצבה וחייה בים ובחופים, וכך ניתן לעקוב אחרי מסלולי הנדידה של צבות הים התיכון.
"זיגי", צבת ים חומה זוהתה על ידי תצפיתנים שחיכו לעלייה של צבת ים מטילה וקראו ליניב לוי, מנהל המרכז להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים. יניב הגיע מיד עם עוד מספר פקחים על מנת להצמיד לצבה המטילה משדר GPS משוכלל. בטרם שוחררה בו במקום חזרה לים.
"זיגי" מצטרפת בכך לצבות הים "חיפה" ו"באראקה", שגם להן הוצמד בעבר משדר, אך היא הצבה הראשונה שזכתה לקבל משדר בשטח ומיד לאחר ההטלה (חיפה וברקה הן צבות שהגיעו לטיפול במרכז ההצלה). המשדר מעביר את מיקומן של הצבות לצד נתונים חשובים על הסביבה בהן הן נמצאות, וניתן לעקוב אחריהן באופן רציף. "חיפה", ששוחררה לפני כשנה, נמצאת כיום באזור תוניס ו"באראקה" נמצאת כיום בחופי אלכסנדריה.
יניב לוי, מנהל המרכז להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים אומר ש"כל סוגי צבי הים בעולם מוגדרים בסכנת הכחדה. החופים בישראל מהווים מסדרון נדידה והתנפלות של חיות חוף על צביה הים החומים והירוקים שנודדים באזור. יש לכך פוטנציאל גדול לא רק לשימור טבע- דרך שיתוף פעולה עם מדינות אחרות שלהן חופים לים התיכון, אלא גם לפעולות הסברה וחינוכיות לתלמידים שיוכלו לעקוב אחרי הצבים וללמוד על דרך מסלולי נדידתם".