יום ירושלים

הלמ"ס: כ-36% מתושבי ירושלים - חרדים

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת נתונים על עיר הבירה של ישראל, לקראת יום ירושלים, מהם עולה כי מאז 2002 גדלה האוכלוסייה החרדית והדתית בירושלים (אקטואלי)

|
(צילום: Noam Moskowitz/ FLASH90)

לקראת יום ירושלים בתחילת השבוע הקרוב, מפרסמים בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מספר נתונים מעניינים על עיר הבירה - והגדולה בערי ישראל.

כיום עומד מספר התושבים בירושלים על כ-927,00 נפש, והעיר ממשיכה לסבול מהגירה שלילית - כאשר מספר העוזבים את העיר, גבוה ממספר המגיעים לגור בה.

מהנתונים עולה כי בני ברק, בית שמש ותל אביב-יפו הם היישובים העיקריים שמהם מהגרים לירושלים. תל אביב-יפו, בית שמש וביתר עילית הם היישובים העיקריים שאליהם עוברים העוזבים את העיר.

אחוז המשתתפים בכוח העבודה בירושלים ב-2018 היה 52.0%, לעומת 63.9% בממוצע הארצי. 89.2% מהמועסקים תושבי ירושלים עובדים ביישוב מגוריהם.

בשנת הלימודים תשע"ח, למדו בבתי הספר היסודיים בירושלים 78.6 אלף תלמידים. רוב מוחלט מהם, 51.8 אלף, במוסדות חרדים, בעוד רק כ-14 אלף למדו בחינוך הממלכתי דתי וכ-12.7 אלף בחינוך הממלכתי.

בנוסף, בשנים האחרונות מספר התלמידים בפיקוח הממלכתי והממלכתי-דתי יציב, ואילו במספר התלמידים בפיקוח החרדי נמשכת מגמת העלייה.

לפי נתוני הלמ"ס, בקרב היהודים בני 20 ומעלה בירושלים: 35.6% מגדירים את עצמם חרדים; 20.5% - דתיים; 10.2% - מסורתיים-דתיים; 14.5% - מסורתיים לא כל כך דתיים; 18.6% - חילונים.

לעומת זאת, בכלל האוכלוסייה היהודית בישראל: 10.1% מגדירים את עצמם חרדים; 11.3% - דתיים; 12.8% - מסורתיים דתיים; 22.2% - מסורתיים לא כל כך דתיים; 43.2% - חילונים.

מאז 2002 גדל חלקה של האוכלוסייה החרדית והדתית בירושלים, חלקה של האוכלוסייה המסורתית-דתית נותר ללא שינוי, וחלקה של האוכלוסייה המסורתית לא כל-כך דתית והאוכלוסייה החילונית הצטמצם.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות