הכנסת אישרה אתמול בלילה הקמתו של מאגר גנטי לפרות. כל חברי הכנסת הדתיים התגייסו אמש להצביע בעד הצעת החוק של ח"כ אורי אריאל. למי זה טוב? - המאגר יסייע למניעת גניבות בקר ושחיטה בלתי חוקית, שוטטות בעלי חיים והתמודדות עם מחלות.
בעוד מתלהט הויכוח הציבורי על ההצעה למאגר ביומטרי לכל אזרחי ישראל, הנה מאגר גנטי אליו איש לא יתנגד. מליאת הכנסת אישרה את הצעת החוק של ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי), להקמת מאגר גנטי של כל הבהמות בארץ.
על פי הצעת החוק, תילקח מכל פרה, שור, סוס או תאו (ג´מוס) המגודלים בארץ, דגימת DNA עם היוולדם, שתשמר במשרד החקלאות. כל מכירה או שחיטה של בעל-חיים תדווח למשרד, על-מנת לעקוב אחרי מקומות גידולם והבעלות עליהם.
הצעת החוק קובעת כי במקרה בו קיים חשד כי בוצעה עבירה בבעל החיים, כמו גניבה או שחיטה בלתי-חוקית, או במקרה בו זהותו הגנטית דרושה לחקירת עבירה, יורשה שוטר שהוכשר לכך ליטול את הדגימה הדרושה. למשטרה, בהתאם להוראות חוק הגנת הפרטיות, תהיה גישה למאגר.
אך לא רק מהכבשים והפרות הנולדים מעתה תילקח דגימה. החוק החדש קובע כי תוך שלוש שנים מיום תחילתו, תינטל דגימת DNA מכל ראש בקר בארץ ותבוצע בו בדיקה גנטית.
ח"כ אריאל מדגיש כי החקלאים ומגדלי הבקר בארץ סובלים נואשות מגל גניבות בעיקר של ערבים, הגורם נזקים כלכליים אדירים, מוריד לטמיון עבודה וזעה רבת-שנים ויוצר שוק שחור של בשר לא מפוקח.
אריאל מציין גם את ההונאה בכשרות הנוצרת מחוסר פיקוח מתאים, כשבשר סוסים וגמלים נמכר כבשר כשר. אריאל מוסיף את התופעה בכבישי הנגב, כשתאונות קטלניות רבות נגרמות כתוצאה מגמלים משוטטים. המאגר יאפשר לזהות את בעלי הגמלים המשוטטים – והענשתם. אריאל מציין כי המאגר יאפשר גם פיקוח על מחלות מתפשטות ומגפות. לדברי אריאל, החוק איננו תחליף לאכיפה מוגברת נגד הגניבות החקלאיות, והחמרת הענישה ע"י בתי המשפט.