

לא מוכנים לקבל את ההפסד: משרד החינוך הודיע הערב (חמישי) כי בכוונתו לעתור לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד החלטת בית המשפט השלום שהתקבלה היום ולפיה, בית הספר החרדי יישאר במתחם בית הספר "שפות ותרבויות" השוכן בשכונה חרדית בבית שמש.
בהודעת המשרד נכתב כי צו הסגירה עומד בעינו וכי "המשרד רואה בהתנהגות הבריונית והבלתי לגיטימית של הרשות המקומית מהלך שיש לעצור אותו באופן מידי".
אלא שנראה כי לפחות את חלק מהזעם כנגדה הצליחה עיריית בית שמש לנטרל , כאשר ראש העיר משה אבוטבול הורה הערב לעובדי העירייה להסיר את החומה שהפרידה בין שתי בתי הספר.
לדברי אבוטבול, "בניית הגדר נעשתה לבקשת בית הספר שפות ותרבויות, אך יצאה מפרופורציה ונוצלה על ידי גורמים אינטרסנטיים למטרת התנגחות, כתוצאה מכך היו כאלו שנפגעו מזה".
לדבריו, "כצעד וכמחווה להתפייסות הוריתי להסיר את הגדר שכבר הספיקה לקבל את הכינוי 'החומה' ואני מקווה שבעקבות כך גם תיפול החומה שגבהה כאן בין הצדדים".
"למרות הדימוי התקשורתי המטעה, רובם המוחלט של תושבי העיר מכל המגזרים והאוכלוסיות חיים ופועלים יחדיו בשכנות מצוינת היכולה להוות דוגמא למקומות רבים". הוסיף.
הסרת "חומת ההפרדה" ב"בית ספר המריבה" (צילום: יעקב לדרמן)
ראש העיר שב וקרא למשרד החינןך לבוא ולרדת לשטח, לראות את המצוקה מקרוב "ואז אני בטוח שנוכל למצוא את הדרך הטובה ביותר בשיתוף פעולה למען ילדי העיר מכל המגזרים. עוד לפני תחילת הדיון היום פגשתי את סמנכ"ל משרד החינוך תמיר בן משה ואנשיו, והצעתי להם להיפגש כבר היום אחרי הדיון, ללא כל קשר לתוצאותיו, כי כולנו מחויבים לילדים היקרים מכל המגזרים" אמר.
כזכור, בשעות הבוקר התקיים דיון סוער בבית משפט השלום בירושלים, שדן בעתירת משרד החינוך נגד עיריית בית שמש שאכלסה את האגף הריק בבית הספר שפות ותרבויות, והכניסה לשם 100 תלמידות העולות לכתה א' המתגוררות בשכונה ואין להן מקום ללמוד בו.
עיריית בית שמש טענה כי מדובר בצמצום עוול חמור של אבסורד כפול, כאשר מבנה ביה"ס מיועד לכ- 500 תלמידים ובפועל רוב המבנה עומד ריק ולומדים בו רק 144 תלמידים. בנוסף, רובם ככולם של התלמידים מגיעים בהסעות מבית שמש הותיקה, כאשר בשכונה בה נמצא המבנה קיים חוסר של מאות כיתות לימוד, ואילו בשכונות בית שמש הוותיקה אשר בהן מתגוררים תלמידי בית הספר, קיימת מגמה הפוכה של עשרות רבות של כיתות העומדות ריקות.
השופט גד ארנברג, דחה את העתירה וכתב בהחלטתו שפורסמה הערב: "אין ספק שהמבנה הינו בבעלות עיריית בית שמש. אמנם, הוא נבנה מכספי משרד החינוך אך זו נתנה אותו לעירייה על מנת לקיים בו מוסד חינוכי, בהתאם להוראות הדין. דהיינו, הן הבעלות במבנה בית הספר והן זכות השימוש בו נתונים לעיריית בית שמש. לפיכך אין ולא יכולות להיות למבקש טענות שמקורן בבעלות על מבנה בית הספר לשפות או בשימוש הנעשה בו."