אריאל: "אין דירות ב-600 אלף שקל"

שר הבינוי והשיכון אורי אריאל יוצא נגד התוכנית לפטור ממע"מ שהציג שר האוצר יאיר לפיד, טוען כי מישהו הטעה את היועץ המשפטי לממשלה וקורא לשנות את התוכנית (אקטואליה)

| כיכר השבת |
השרים אורי אריאל ויאיר לפיד (צילום: פלאש 90)

שר הבינוי והשיכון אורי אריאל תוקף את התוכנית לפטור ממע"מ שהציג שר האוצר יאיר לפיד וטוען כי מישהו הטעה את היועץ המשפטי לממשלה בנתונים.

בראיון למרדכי לביא בתוכניתו 'שמונה עד עשר' ברדיו 'קול ברמה', אמר שר השיכון: "אני אמרתי בתחילת הדרך שלא יהיה מצב בו החרדים לא יהיו בתוכנית ואכן זה מה שהיועץ המשפטי לממשלה סיכם אתמול. יחד עם זאת אני חושב שמישהו הטעה אותו בנתונים. אין דירות של 600 אלף שקל שכוללים את מחיר המע"מ, הדבר הזה לא קיים בשוק".

"צריך לשנות את זה ואני מעריך שזה ישתנה", אומר אריאל, "אני חושב שהמחיר צריך להיות בסביבות 950 אלף שקל, כאשר במספר הזה יש אלפי דירות וזה יכול לספק את צרכי הציבור".

"הדבר הזה יקרה כבר בקרוב, במהלך מושב הקיץ", מבטיח אריאל ומדגיש כי "יש רק כמה מאות דירות בסכום של 600 אלף שקל שבהם כלולים גם דירות מחולקות וגם מחסנים שהוכשרו לדיור, אין חיה כזאת, אין סחורה על המדף, אין דירות בשווי הזה".

"אני לא מתכוון עכשיו להילחם בשר האוצר", מוסיף שר השיכון, "אני פועל לפי הכלל הידוע 'באנו לאכול ענבים ולא לריב עם השומרים'. שר האוצר בא ואמר שמי שלא משרת בכלל לא יהיה לו זיכוי, האמירה הזאת הובהרה כדבר שבלתי אפשרי ובעניין הזה אני יחד חבריי חברי הכנסת החרדיים ואחרים ואכן כך סוכם".

"עכשיו הויכוח על גובה העלות של הדירה ואני אומר שוב שב-600 אלף אין דירות, צריך משהו אחר שעונה להגדרה והסכום של 950 אלף לדעתי בסדר", אומר אורי אריאל, "אני רוצה שיהיה לציבור החרדי ולאחרים שוק דירות, יש הבדל מסויים בהטבה שהמדינה נותנת למי ששירת לבין מי שלא שירת".

"הציבור החרדי ממילא רוכש דירות במחירים סביב המחיר שהזכרתי כך שאין פה פגיעה. אני יודע זאת ממחלקת המחקר של המשרד", טען אריאל, "לצערי הרב בירושלים כמעט שאין דירות ואני לא יודע מאיפה הנתונים על 14 אלף דירות שייבנו, הלוואי והיה את המספר הזה".

האם אתה מסכים עם העובדה שמי שביקש ללמוד תורה לא יקבל סיוע מהמדינה כמו שמקבל כל אדם שלא לומד תורה?

"אני חושב שצריך להגיע להסכמה כדי שהתוכנית תצא לדרך ותצא אל הפועל. יש הבדל בין דירה שרוכש חרדי לאוכלוסיות אחרות. הדברים תלויים בסוף בהחלטת ועדת הכספים, אני ימליץ שהדברים יהיו שוויוניים כמה שיהיה אפשר.

"מי שחושב שזה לא חוקי שיגיש בג"ץ ובית המשפט העליון יחליט בעניין. לדעתי זה צריך להיות שוויוני וזה יאושר בקרוב כבר בוועדת הכספים".

למה שלא תגיד לשר האוצר שאתה לא מוכן לאפליה?

"אמרתי את דעתי לשר האוצר ואמרתי גם לאחרים".

לסיום, אומר השר אריאל שיש האטה ברכישת הדירות והרוכשים ממתינים לראות מה יקרה עם המע"מ ולכן יש המתנה מסוימת.

האזינו לראיון המלא באדיבות רדיו "קול ברמה"

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות