כמה מרוויחה המדינה מדו"חות שהמשטרה מחלקת? מסתבר שלא מעט: לא פחות מ-400 מיליון שקלים נכנסו לקופת המדינה בגלל נהגים שסימסו או שוחחו בסלולרי תוך כדי נהיגה.
לפי נתוני המשטרה, בחמש השנים האחרונות נרשמו כ-540 אלף דו"חות תנועה לנהגים על שימוש בסלולרי ללא דיבורית ושיגור הודעות SMS במהלך נסיעה.
זאת על אף שבשנת 2013 חלה ירידה של כ-30 אחוזים במספר הדו"חות ורק 58,653 דו"חות נרשמו במהלכה - המספר הנמוך ביותר בחמש השנים האחרונות.
כניסתם של הסמארטפונים לחיינו, הפכה את השימוש בסלולרי בנסיעה לתופעה נרחבת שהשוטרים מודעים לה, אך מתקשים לאכוף אותה בשל מחסור בתקציב.
מנכ"ל עמותת "אור ירוק" שמואל אבוהב אמר כי "מדובר במכת מדינה שהולכת ומתרחבת ומסכנת את כולנו בכל יום בכביש. נהג ששולח הודעה בזמן נהיגה ומוריד עיניו מהכביש למעשה נוהג בצורה עיוורת. למשטרה אסור להרפות מלהשקיע מאמצים לתפוס נהגים ששולחים הודעות או מדברים ללא דיבורית בנהיגה".
לדבריו, הפתרון לכך הוא הקצאה של 160 מיליון שקלים נוספים לתקציב המשטרה, אשר יסייעו לה להתמודד מול התופעה החמורה שעלולה להביא לתאונות קטלניות.
שיאנית דו"חות התנועה: ירושלים
בנוסף, המשטרה חשפה את נתוני פילוח ההרגלים של השימוש בסלולרי לפי ערים בישראל.
במקום הראשון נמצאים נהגי ירושלים עם 4,512 דו"חות. בפער לא גדול, תופסת תל אביב את המקום השני עם 3,239 דו"חות. אחריה חיפה עם 2,020, במקום הרביעי באר שבע עם 1,633, בחמישי רמת גן עם 1,458, שישית מגיעה נתניה עם 1,254 דו"חות, במקום השביעי אשדוד עם 1,188, בתשיעי ראשון לציון עם 1,119 ובסוף הרשימה מופיעות בני ברק עם 964 ופתח תקווה עם 911 דו"חות.
לפי סקר "אור ירוק", רוב מוחלט של ציבור הנהגים בישראל (95%) מודעים לעובדה ששליחת הודעות במהלך נהיגה היא דבר מסוכן. יחד עם זאת, כל נהג רביעי מודה שקרא או כתב הודעת SMS במהלך נהיגה ו-27 אחוזים בלבד מודים שדיברו בסלולרי ללא דיבורית.
זכרו, בכל שנייה, גם בנסיעה עירונית, הרכב עובר כמעט 14 מטרים. ובנסיעה מהירה בכביש, המרחק עומד אף על 25 מטרים בשנייה.
כך שגם אם לא יהיה שם שוטר שייתן לכם דו"ח, הפעלת המכשיר הקטן במקביל למכונית שנוסעת במהירות היא שילוב מסוכן.