

אלפי מסתננים מסודן ואריתריאה מפגינים בשעה זו (א') בכיכר רבין בתל-אביב ובאילת במחאה על המדיניות הנוקשה של הממשלה כלפיהם. אלפי המפגינים, ביניהם ישראלים רבים, דורשים מהממשלה שתבחן את בקשות המקלט שלהם, ותחדל ממדיניות המעצר והכליאה.
על פי המארגנים, כ-20 אלף איש מפגינים כעת בתל אביב, והם מניפים שלטים שעליהם נכתב, בין היתר: "אנחנו פליטים", "איפה האו"ם" ו"איפה העתיד שלנו". אמש הכריזו הפליטים על שביתה מעבודה למשך שלושה ימים.
לדברי המפגינים "אנחנו מבינים את המצוקה של התושבים בדרום תל אביב. לא הגענו לכאן כדי לפגוע בהם. באנו כי אין לנו ברירה".
לדבריהם, "ישראל מפרה את המחויבויות הבינלאומיות שלה ומתייחסת אלינו כאל פושעים כשלמעשה רבים מאיתנו ברחו בגלל סכנת חיים. אנחנו מבקשים שהממשלה תבדוק את בקשות המקלט שלנו ותחדל מלשלוח אותנו לכלא".
גם פעילים ישראלים הגיעו להפגנה במטרה להפגין הזדהות עם המסתננים. "חברת מועצת עיריית תל אביב לשעבר, יעל דיין, אמרה כי "אני מפגינה נגד העוול שגורם החוק החדש למבקשי המקלט. החוק הזה, שהמשמעות שלו היא מאסר ולא משפט, לא יעבור את בג"ץ". לדבריה, "האנשים שנמצאים כאן הם פליטים ומבקשי מקלט ולא מסתננים. על הממשלה לאפשר להם לעבוד, זה היה פותר חלק גדול מהבעיה".
באילת הפגינו מול קריית הממשלה במשך שעתיים כ-350 מבקשי מקלט. במסגרת שביתת המחאה נעדרים מבתי המלון והמסעדות בעיר מאות עובדים זרים. בבתי המלון סיפרו כי מנהיגי המחאה שלחו נציגים לכל מקום כדי למנוע מהם לרדת מהאוטובוסים ולהיכנס לבתי המלון.
כזכור, לפני כשלושה חודשים פסלו שופטי בג"ץ את החוק למניעת הסתננות וקבעו כי הוא מפר באופן שאינו מידתי את הזכות לחירות. בעקבות פסק הדין גיבשו משרד ראש הממשלה ומשרדי המשפטים והפנים תיקון חדש לחוק שאושר כבר בכנסת. על פי התיקון החדש יוגבל זמן הכליאה של המסתננים משלוש שנים לשנה אחת בלבד. כמו כן, הסדיר התיקון את הקמתו של מתקן השהייה, כך שיהיה פתוח ביום וסגור בלילה.
כזכור, לפני כשבועיים יצאו קבוצה גדולה של מסתננים ממתקן השהייה בדרום ועלו לירושלים, שם הפגינו מול משרד ראש הממשלה. כוחות משטרה רבים שהגיעו למקום עצרו עשרות כאשר חלק מהעצורים נכלאו לתקופה של 90 יום.