פרס גולדברג לשלום לאנשי 'איחוד'

המכון לחינוך בינלאומי והשגרירות האמריקאית בישראל העניקו היום את פרס גולדברג לשלום לשני אנשי 'איחוד הצלה' אלי ביר ולעליאן מוראד. ביר: "גאים לקבל את הפרס" (חדשות)

| כיכר השבת |
אלי ביר ולעליאן מוראד (צילום: איציק כהן)

המכון לחינוך בינלאומי (IIE) והשגרירות האמריקאית בישראל העניקו היום (שני) את פרס ויקטור גולדברג לשלום במזה"ת לנשיא "איחוד הצלה" אלי ביר ולעליאן מוראד ראש סניף מזרח ירושלים בארגון. הפרס מוענק למנהיגים בקהילה, יהודי וערבי, שפועלים יחד על מנת לשבור את מחסומי השנאה כלפי "האחר". השניים קיבלו את הפרס על הקמת סניף איחוד הצלה במזרח ירושלים שמתנדביו מגישים עזרה ראשונה מצילת חיים לתושבי השכונות במזרח העיר ובמערבה ללא הבדל דת וגזע. מקבלי הפרס: להצלת חיים אין גבולות. אנו לא מבדילים בין דת וגזע. זאת לא סיסמה – זו דרך החיים שלנו

המכון לחינוך בינלאומי (IIE) והשגרירות האמריקאית בישראל העניקו היום (שני) את פרס ויקטור גולדברג לשלום במזרח התיכון לנשיא איחוד הצלה אלי ביר ולעליאן מוראד ראש סניף מזרח ירושלים ב"איחוד הצלה". הפרס מוענק פעם בשנה לשני אנשים, האחד יהודי והשני ערבי, שפועלים יחד על מנת לקדם את השלום במזרח התיכון, זאת באמצעות פעילות משותפת ליהודים וערבים שמטרתה לשבור את מחסומי השנאה כלפי "האחר".

ביר, יהודי חרדי ממוצא אמריקאי ועליאן, ערבי תושב מזרח ירושלים, קיבלו את פרס גולדברג כהכרה בעבודתם במסגרתה הפגישו תחת קורת גג אחת אנשי רפואה: רופאים, פרמדיקים וחובשים, שפועלים יחד בהתנדבות כדי לספק שירותי רפואת חירום ועזרה ראשונה מיידית לכל אדם, ללא קשר לגזע, דת או מוצא לאומי.

עם קבלת הפרס ממייסד קרן הפרס, ויקטור גולדברג, אמר ביר: "אנחנו גאים לקבל את הפרס על שיתוף הפעולה בין יהודים לערבים שמטרתו הצלת חיים. ההכרה בפעילותנו נותנת לנו כוח להמשיך". עליאן הוסיף כי: "להצלת חיים אין גבולות. אנו לא מבדילים בין דת וגז. זאת לא סיסמה – זו דרך החיים שלנו". לאחר קבלת הפרס ע"ס 10,000 דולר הכריזו השניים כי יתרמו את הכסף לארגון "איחוד הצלה" כדי שישמש לקניית ציוד רפואי לחובשים המתנדבים בארגון.

ביר, נשיא איחוד הצלה, היה בין מקימי הארגון שמונה כיום כ-2,000 אנשי רפואה מתנדבים הפועלים בכל הארץ כשהם מצוידים בציוד רפואי להענקת טיפול ראשוני. הם עוסקים בשגרת יומם, אך במקרה חירום שמתרחש סמוך למקום הימצאם, מוזנקים המתנדבים באמצעות מוקד 1221 של איחוד הצלה לזירת האירוע. הם מעניקים לחולה או הפצוע עזרה ראשונה מצילת חיים עד לפינויו באמבולנס לבית החולים.

(צילום: איציק כהן)

ועדת הפרס הסבירה כי הקמת סניף איחוד הצלה במזרח ירושלים על ידי ביר ועליאן והכשרת מתנדבים ערבים ויהודים לחובשים הפועלים באזור זה, נתנו מענה לצורך בהגשת עזרה ראשונה מהירה לתושבי השכונות במזרח העיר ובמערבה. עד אז, עזרה רפואית התעכבה לעיתים בגלל שיקולים ביטחוניים או בשל חוסר ההיכרות של הצוות הרפואי עם הסמטאות הצפופות של מזרח ירושלים. החובשים שהוכשרו מתוך האוכלוסייה הערבית ומבין התושבים היהודים בחלקה המזרחי של העיר קיצרו משמעותית את זמן הגשת העזרה הראשונה מצילת החיים בגלל היכרותם עם השטח, ולעיתים עם המשפחות עצמן, ובשל העובדה שזה האזור בו מתנהלת בדרך כלל שגרת יומם.

הוועדה לבחירה לפרס כוללת מומחים מובילים מהאקדמיה, מארגונים ממשלתיים וארגונים לא ממשלתיים בינלאומיים. בין חברי ועדת הפרס: תומס ג'ונסון (יו"ר הוועדה), יו"ר המכון לחינוך בין לאומי ולשעבר מנכ"ל חברת הפיננסים גרין פויינט, סוזן ברספורד נשיאת קרן פורד לשעבר, פיטר אדלמן פרופסור למשפטים באוניברסיטת ג'ורג'טאון, מייסא גלאל מבכירי ג'נרל מוטורס במצרים, קנטון קית' לשעבר שגריר ארה"ב בקטאר, אליזבת ב. 'ח'ליפה מנכ"לית ארגון פולברייט האמריקאי-מצרי והרולד טאנר לשעבר יו"ר ועידת נשיאים של ארגונים יהודים בארה"ב.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות