

תכנית רדיו בריטית חשפה לאחרונה פרשה חמורה, במהלכה האקרים (פצחנים) נהגו לפרוץ למחשבים, ובאמצעים מיוחדים להשלט על הגישה למצלמת הרשת, ולמכור את הגישה למצלמה לכל המרבה במחיר.
כך זה עובד: התוקפים מחדירים תוכנות זדוניות למחשבי הקורבנות באמצעות לינקים זדוניים בהודעות אימייל. הלינקים מובילים לכאורה לסיפורים שונים, אך בפועל הם גורמים לקורבן להתקין וירוס על המחשב. לאחר מכן התוקף מקבל גישה למצלמת האינטרנט של הקורבן והוא מסוגל לצפות בכל מה שקורה בסביבת המחשב.
בבריטניה קיבלה המתקפה את הכינוי "Ratting" בגלל השימוש ב Remote Access Tools (RAT) – שמאפשרים להאקרים, או ל"לקוחות" שלהם, גישה למצלמות הרשת, לדיסק הקשיח או לקבצים במחשבים עליהם מותקנת תוכנה זדונית.
רונן מואס, מנכ"ל ESET ישראל, טוען שלמרות חומרת הפרשה, ניתן להימנע ממנה יחסית בקלות והקפדה על כללי האבטחה הבסיסיים ביותר תמנע מהמשתמשים מלהפוך לקורבנות מסוג זה של התקפות:
1. לעולם אל תלחצו על לינקים בהודעות אימייל ממקור לא ידוע. מעבר לכך, גם אם שולח ההודעה הוא מישהו שאתם מכירים, אל תלחצו על הלינק אלא אם אתם בטוחים ב 100% שהוא בטוח.
2. הקפידו להתקין רק תוכנות חוקיות אל המחשב והימנעו מתוכנות פרוצות או חיקויים.
3. השתמשו בסיסמאות חזקות לחשבונות המקוונים שלכם וגם למחשב עצמו והימנעו משימוש בסיסמאות בנאליות כמו תאריך הלידה שלכם או דברים שאחרים יוכלו לנחש בקלות.
4. מומלץ לנתק את מצלמת הרשת כשהיא לא בשימוש או לכסות אותה כאשר מדובר במצלמה מובנית כמו במחשבים ניידים.
5. וודאו שתוכנת האנטי וירוס בתוקף והקפידו להתקין את עדכוני האבטחה של מערכת ההפעלה שלכם.