פנדה להשכרה

חיה דיפלומטית: כיצד הפכה סין את הפנדה לכלי פוליטי

מאחורי החיוך החמוד של הפנדה הענקית מסתתר מאבק דיפלומטי מתוחכם | כיצד סין מנצלת את החיות בעלות החזות המתוקה הגדלות בארצה כדי לקדם אינטרסים פוליטיים? וכיצד הענישה את ארה"ב בשנת 2023? הפנדה כשגרירת סין (מעניין)

| כיכר השבת |
כלי דיפלומטי. פנדה (צילום: Shutterstock)

בגני החיות ברחבי העולם, הפנדה הענקית היא אחת האטרקציות המבוקשות ביותר. המראה החמוד והאופי המשחקי שלה מושכים המוני מבקרים ומייצרים הכנסות משמעותיות. אך מאחורי הפרווה השחורה-לבנה מסתתר סיפור מורכב של יחסים בינלאומיים.

סין, המדינה היחידה בה חיות הפנדות בטבע, הפכה אותן לכלי דיפלומטי רב-עוצמה. גני חיות מרחבי העולם המעוניינים להציג פנדות נדרשים לחתום על חוזים ארוכי טווח עם סין ולשלם למעלה ממיליון דולר (!) בשנה עבור כל פנדה.

אך "דיפלומטיית הפנדה" אינה תמיד חיובית. בשנת 2023, על רקע מתיחות ביחסי ארה"ב-סין, החליטה סין להחזיר אליה את הפנדות משני גני חיות אמריקאיים - מהלך שכונה בפי מומחים "דיפלומטיית פנדה עונשית". למרות שלאחר משא ומתן הפנדות חזרו לוושינגטון הבירה, מומחים מזהירים כי אין בכך ערובה ליחסים טובים יותר בין המדינות ויתכן כי הושג רק הסדר טכני.

החלטותיה של סין בנוגע לפנדות תלויות בנסיבות פוליטיות, מה שאומר שהיא עשויה למשוך אותן בחזרה בכל עת שתחפוץ. כך הופכת חיית המחמד האהובה בעולם לכלי במשחק הפוליטי הגלובלי.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות