מי מאתנו לא אוהב שוקולד? ובכן, לכל האוהבים המשובעים של השוקולד – היום זה היום שלכם. ה- 7.7 הינו יום השוקולד הבין לאומי ולרגל היום הזה חשוב לנו שתדעו עוד קצת על הממתק הטעים הזה.
1.
שוקולד לרוב עשוי מזרעי עץ קקאו. בתוכו ישנם כל מיני חומרים ההופכים אותו לנוזלי יותר, ביניהם חלב, וכמובן – הרבה סוכר.
ישנם ארבעה סוגים עיקריים של שוקולד: מריר, חלב, לבן ורובי. לעיתים מוסיפים לשוקולד טעמים כמו מנטה, תפוז או תות שדה או אגוזים, שקדים, קרמל, צימוקים ועוד.
איזה שוקולד אתם הכי אוהבים?
2.
הטענה הרווחת כי בני המאיה (ממרכז אמריקה) הם היו הראשונים שהשתמשו בשוקולד. מספרים כי הראשון שהביא את הקקאו לאירופה היה הרנאן קורטס (שכבש את מקסיקו) הוא הביא למל ספרד את פולי הקקאו כמתנה יוקרתית לאחר שהבין כי המקומיים מתייחסים לפולים אלו כמוצר יקר ביותר
3.
ישנם שלושה זנים עקריים של עצי קקאו אשר בפוליהם משתמשים להכנת השוקולד. הזן הכי יקר ונדיר הוא הקריולו. הוא משמש כ־10% מתעשיית השוקולד.
4.
איך מכינים את השוקולד? ראשית קוטפים את פולי הקקאו ומסירים את הקליפה הלבנה. לאחר מכן קולעים וממיינים את הפולים.
לאחר מכן שוחקים את פולי הקקאו בחום גבוה דק דק ומוסיפים את המרכיבים הנוספים שרוצים שיצורפו לטעם של השוקולד.
בהמשך עושים טימפור, שזה בעצם השטחת השוקולד לצורה מאוד ספציפית כדי שיוכלו לצקת אותם לתבניות בצורת טבלה או כל צורה אחרת שבוחרים.
5.
איך קוראים למי שמייצר שוקולד? למי שמייצר פרלינים וכלל מוצרי שוקולד קוראים "שׁוֹקוֹלַטְיֵיר". מקור השם הוא מצרפתית.
6.
במרוצי סוסים נאסר על שימוש בשוקולד כי הוא ידוע כחומר ממריץ.
7.
מחקרים הראו כי צריכת כמות קטנה של שוקולד בכל יום, עשויה להפחית מעט את הסיכון ללקות בשבץ מוחי והתקף לב וכן מסייע לריכוז גבוה (לזמן קצר).