

בימים האחרונים, תושבי ישראל התרגלו לשגרת האזעקות. במרכז זה קורה בדרך כלל בין השעות 08:00 בבוקר ל-12:00 בצהריים, ולפעמים גם בשעות הערב. אך עבור תושבי הדרום, האזעקה הפכה לשעון מעורר לא פעם באמצע הלילה. עוצמתה החזקה מקפיצה אותנו גם מהמיטה וגורמת לנו לרוץ לעבר המרחב המוגן, כשהסיכויים לחזור לאחריה להמשיך ולישון כמקודם - קלושים.
לפי סקר שערך מכון גיאוקטוגרפיה, 30% מהנשים ו-20% מהגברים בקרב האוכלוסיה הבוגרת סובלים מהפרעות בשינה לפחות פעם בשבוע. עוד עולה מהסקר כי הפרעות השינה הולכות וגוברות עם הגיל. בשורות הבאות, נציג לכם את המדריך הפשוט והקל לחזרה לשינה נעימה לאחר אזעקה או סתם במצבי לחץ.


מתקשים לישון? הטיפים שיעזרו לכם
1: אם מדובר בתופעה החוזרת על עצמה כבר כמה ימים ברצף, נסו קודם כל לערוך שינוי בשגרת היום שלכם. למשל: פחות צריכת קפאין משעות הצהריים, נסו לקום בבוקר בשעה קבועה והשתדלו לוותר על שינה במהלך שעות היום.
2: הרחיקו מכם את השעון המעורר או כל שעון אחר. ההערכה היא שהצצה באמצע הלילה בשעון עשויה לגרום ללחצים וחששות באשר לזמן השינה שנותר לכם - מה שיגרום לכם לקשיים בהליך ההירדמות.
3: זו אחת הנקודות החשובות ביותר לשינה נוחה ורגועה: הטמפרטורה, יש לה השפעה משמעותית על איכות השינה שלכם וההירדמות מחדש. אם אתם חווים קשיים בשינה, בדקו שהטמפרטורה נעימה לכם. אם לא, שנו אותה.


4: אל תפעילו אורות בחדר בו אתם יישנים. שימו לב, גם תאורת מסך עלולה לגרום לגוף שלכם לטעות ולחשוב כי הבוקר כבר עלה. הירדמות מחדש תוכל להיעשות בקלות באמצעות פעולות מרגיעות דוגמת האזנה לצלילי מוזיקה שקטים או תרגול נשימות.
5: שימו לב שסיבובים מצד לצד במיטה לא יעזרו לכם להירדם בקלות. התנועות רק מעלות את טמפרטורת הגוף ומקשות עליכם. לכן, אם במשך דקות ארוכות (20 דק' בערך) לא הצלחתם להירדם, מומלץ לצאת מהמיטה ולבצע פעילות רגועה. לחילופין, אם אתם מרגישים רעבים, אכלו ארוחה קלה. דגנים, אגוזים, פירות וכן מזונות הגורמים להפרשת הורמון הסרטונין המרגיע - מומלצים.