יאפצ'ק - שכבות של קוגל תפוחי אדמה ובשר
אלי הלמן מכין את הקוגל שלו במחבת על האש וכך הטעמים מודגשים הרבה יותר ומתקבלים מרקמים קראנצ'יים ועסיסיים שמענגים את החך בביסים מושלמים של אושר.
סְכֵינַהּ - חמין מרוקאי עם חיטה, קציצה מתוקה ו"סושי-ג'חנון"
משה פריגן עם 3 מתכונים נהדרים בניחוח מגרבי וסיפורים מהמְלְאַחְ היהודי.
דג שלם מטוגן לצד תפוחי אדמה מעוכים וסלט עגבניות
אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת דג מושט שלם מטוגן לצד תפוחי אדמה מעוכים בתנור ושניהם עסיסיים ונימוחים מבפנים, קריספיים מבחוץ ומתובלים היטב. מגישים עם סלט עגבניות שרי רענן. מנת פתיחה מעולה לשולחן השבת.
פאי פירות במילוי קרם פטיסייר פרווה ומפנק
מורן פינטו עם קינוח מושלם לשבת, בגרסת פרווה כמובן: קלתית פריכה, מלאה בקרם פטיסייר סמיך ומתוק והמון פירות טריים מעל.
חלה מרשימה מ-6 רצועות
מלי יהודיוף עם חלה זהובה ויפהפייה שקלועה מ-6 רצועות, רכה ואוורירית מבפנים עם קראסט פריך ממכר מבחוץ ומעל ציפוי מתקתק והמון שומשום. התוצאה? וואו.