אתם כבר יודעים שכדי לזהות אבוקדו טוב (ואנחנו מדברים על זן האס הפופולרי ביותר), צריך לאחוז בו, להרגיש שהוא מוצק וכבד, ללא חלקים רכים באופן חשוד והקליפה צריכה להיות גבשושית וכהה מאוד, כמעט שחורה.
ווידאתם פעמיים את כל התנאים האלה ועדיין חזרתם הביתה עם אבוקדו וגיליתם שהוא בסוף הבשלות שלו, אפילו מעט רקוב? לא עוד. לפי הבלוג Northwest Edible Life, ישנה דרך בטוחה לדעת מה מצבו של האבוקדו שבידכם - רק עשו טובה לעצמכם ותבדקו קודם שאף אחד לא קולט אתכם.
בקצה כל אבוקדו ישנו גבעול - או גבעול שנתלש ברובו ואז נותר עיגול חום. תולשים את הגבעול או מגרדים את מה שנשאר ממנו ואם מתגלה שטח בגוון ירוק-צהוב בהיר, האבוקדו טוב לאכילה. אם השטח חום, וותרו על האבוקדו.