סידן הוא אחד המינרלים החשובים לגופנו, בכל שלבי החיים ובגיל השלישי במיוחד. למרות מה שרוב הציבור חושב, אפשר ורצוי לצרוך אותו במגוון דרכים, על מנת להשיג ספיגה מרבית בגוף למניעת הידלדלות העצם ושמירה על העצמות.
אין כמו סידן
הסידן נחוץ לתפקודים רבים בגופנו: תפקוד והולכת הלב, ויסות לחץ הדם, קרישת הדם, וכמובן – שמירה על בריאות השלד והעצמות.
סידן שומר על הגוף
לסידן יש תפקיד מאוד חשוב בשמירה על תזונה נכונה למניעת אוסטאופורוזיס – מחלה כרונית שקטה של דלדול העצם, המתאפיינת בירידה במסה ובאיכות העצם ומסוכנת מאחר שהיא עלולה לגרום לשברים בעצמות שונות בגוף.
סידן בכל מקום
מוצרי חלב הם מקור מצוין לאספקת סידן, אבל אפשר למצוא אותו גם במזונות אחרים כמו ברוקולי, שקדים, טחינה גולמית מלאה, פטרוזיליה ועוד.
צריכת סידן מספקת
כדי לשמור על בריאות העצמות ולהקטין את הסיכון להיחלשותן, יש לצרוך בין 800-1,300 מ"ג סידן ביום.
מגוונים בסידן
מומלץ ליצור תפריט מגוון המשלב בין מזונות שיעזרו לכם להגיע לצריכה יומית מספקת:
- ½ כוס פטרוזיליה = 40 מ"ג סידן
- כוס כרוב לבן טרי = 60 מ"ג סידן
- תפוז אחד = 75 מ"ג סידן
- 2 כוסות ברוקולי מאודה = 90 מ"ג סידן
- 2 יחידות סרדינים = 90 מ"ג סידן
- כף גדושה של טחינה גולמית מלאה = 130 מ"ג סידן
- ½ כוס תאנים מיובשות = 145 מ"ג סידן
- גביע יוגורט עיזים 3% = 160 מ"ג סידן
- 1 כוס שעועית לבנה = 160 מ"ג סידן
- 2 כוסות עלי בייבי = 180 מ"ג סידן
- כוס חלב = 200 מ"ג סידן
- כוס חלב סויה מועשר = 240 מ"ג סידן
- 2 כפות גדושות של גבינת ריקוטה 5% = 550 מ"ג סידן