מי לא אוהב לישון טוב?
אחד השינויים התפיסתיים שעברה הרפואה המודרנית בכל הנוגע לשינה, היא ההבנה שהאיכות חשובה יותר מהכמות.
וזה לא שהכמות לא חשובה. בן אדם בוגר, צריך לישון 7-9 שעות ביום על מנת לתפקד בצורה מיטבית, אבל כשזה מגיע לכמות מול איכות, אתם תעדיפו לישון טוב גם בכמות שעות פחות מהנדרש, מאשר לישון לילה שלם עם הפרעות או התעוררויות תכופות במשך הלילה.
איך מצליחים להגיע לשינה איכותית וטובה? ישנם הרבה גורמים שמשפיעים על שינה, כמו ללכת לישון בשעה קבועה בכל יום, חדר חשוך עם טמפרטורה נוחה, תנוחת שינה נכונה ועוד, אך יש גורם אחד מרכזי שמשפיע יותר מהכל - אוכל.
למערכת העיכול שלנו פחות משנה אם הלכנו לישון או אם אנחנו בשעות הצהריים העמוסות, היא פשוט עובדת. כל הזמן.
אכילה לפני השינה היא גורם משמעותי וישיר לאיכות השינה שלנו, ולכן על אף שמומלץ לא לאכול בכלל בסמוך לשינה, הנה כמה מאכלים שכדאי לכם ממש להימנע מלהכניס למערכת העיכול רגע לפני הכניסה למיטה.
מאכלים חריפים ומתובלים
מאכלים כמו חומוס חריף, פיצה פיקנטית או כל מנה עשירה בתבלינים חריפים, עלולים לגרום לצרבת, אי נוחות במערכת העיכול ולפגיעה באיכות השינה. מעבר לכך, החריפות עשויה לגרות את מערכת העצבים ולגרום לעירנות מוגברת
מאכלים שומניים או מטוגנים
מאכלים שומניים, כגון המבורגר, צ'יפס, פיצוחים או סופגנייה (שאותה אל תאכלו גם בבוקר, או בצהריים ובכלל קחו מלפפון במקום) קשים לעיכול ודורשים זמן ארוך יותר לעיבוד במערכת העיכול, מה שגורם לגוף לצרוך אנרגיה שפחות קיימת כשהגוף ישן ולהפרעת שינה.
שוקולד וקינוחים עשירים
השוקולד, במיוחד השוקולד המריר, מכיל קפאין ותאוברומין, רכיבים שממריצים את מערכת העצבים ועלולים להפריע להירדמות.
כמו כן, קינוחים עשירים בסוכר מעלים את רמת הסוכר בדם ויכולים להוביל לירידה חדה לאחר מכן, שמשפיעה לרעה על מנוחת הלילה
קפאין (כן, אנחנו יודעים שזה קשה)
קפה, תה שחור, תה ירוק ואפילו משקאות אנרגיה מכילים קפאין שמעורר את מערכת העצבים, מאריך את הזמן הדרוש להירדמות ומשבש את איכות השינה
אלכוהול
למרות שאלכוהול עשוי לגרום להרגשת רפיון ועייפות גבוהה, הוא משבש את מחזור השינה, מפחית את זמן השינה העמוקה וגורם להתעוררויות תכופות במהלך הלילה.
שינה נעימה ואיכותית