דל בשומן מלא בסיכון: מחקר חדש בדנמרק בדק למעלה מ-70 אלף נשים וילדיהן בדנמרק, במשך שנים עד שהילדים הגיעו לגיל שבע שנים.
המחקר שפורסם ב-BBC העלה נתון מפתיע על צריכת יוגורט דל שומן במהלך ההיריון. על פי הממצאים, מי שצרכה פעם ביום יוגורט דל שומן (גם עם פירות) היתה בסיכון גבוה פי 1.6 ללדת ילד הלוקה באסתמה עד גיל שבע, יחסית לנשים שלא צרכו יוגורט דל שומן.
בנוסף קבעו החוקרים כי הילדים שנולדו לנשים אלו היו בסיכון גבוה יותר לנזלת אלרגית ולקדחת השחת. מסקנות נוספות מהמחקר הצביעו על כך שצריכת חלב במהלך ההריון אינה קשורה לסיכון מוגבר לאסתמה. לא אף זאת, צריכת חלב נמצאה כגורם מגן בפני התפתחות אסתמה אצל הילדים.
המחקר הוצג באחרונה בכנס של האיגוד האירופי לרפואת ריאות. לדברי החוקרים, נדרשים מחקרים נוספים כדי לאמת את הטענה, אך הם אכן סבורים כי היעדר חומצות שומן ביוגורטים דלי שומן, הוא הגורם לממצאים.
מסקנות המחקר מחזקות את החשיבות להרגלי התזונה של האם במהלך ההיריון, והשפעתם על התפתחות תקינה של התינוק.