על רקע מאבק המתמחים המחריף והעובדה שחלק ממכתבי הפיטורין צפויים להיכנס לתוקף כבר בימים הקרובים, יציין השנה בית החולים הציבורי אסותא אשדוד מקבוצת מכבי 5 שנים לפתיחתו, לצד העובדה שהוא בית החולים הציבורי הראשון שנבנה בישראל בעשורים האחרונים הוא גם מביא בשורה והוכחה שנוגעת באופן ישיר למאבק המתמחים ומחזקת אותו: מלר"ד בית החולים עובד במתכונת של עד 12 שעות בלבד למשמרת מיום הקמתו.
מדובר ביוזמה של מנהלת המלר"ד, ד"ר דברה ווסט, שעם פתיחת בית החולים עמדה על כך שיאמצו 2 תנאים: הראשון – לא תהיינה משמרות של 26 שעות, בין אם מדובר ברופא בכיר ובין אם מדובר במתמחה והדבר השני, שבוודאי אינו פחות חשוב, הימצאות של רופא בכיר ומומחה 24/7 במיון.
בבית החולים החליטו לאמץ את היוזמה המבורכת ואף הוסיפו עליה, וקבעו שתתקיים התאמה בין משמרות הרופאים למשמרות צוותי הסיעוד.
ד"ר ארז ברנבוים מנכ"ל בית החולים מסביר: "מדובר ביוזמה מבורכת של מנהלת המלרד שלנו, ד"ר דברה ווסט, יוזמה שדרשה התאמות, תכנון מודלים שונים והסכמות בין מספר גורמים. נוצרה תבנית שהיא הכל "תוצרת אסותא אשדוד".
עם זאת מדגיש ד"ר ברנבוים: "המודל הזה אומנם עשוי לעבוד בעוד מחלקות ובעוד בתי חולים, אבל התנאי הראשון לכך הוא כמות מספקת של מתמחים. זו המשוכה הראשונה עימה צריכה להתמודד המערכת בטרם תרחיב אותו. לצערי, כרגע זה מאוד מאתגר"
תבור אנושי ראש אגף משאבי אנוש מסביר כיצד מתבצעת המשמרת בפועל: "משמרות המלר"ד הן 8 עד 12 שעות בלבד ולא יותר. המשמרת הראשונה מתחילה ב 07:00, שנייה ב 15:00, והאחרונה ב 23:00, תמיד יש חפיפה של שעה בין משמרת אחת לקודמתה, זאת אף זאת, המשמרות של כלל הרופאים מקבילה למשמרות צוותי הסיעוד. המשמעות היא אחת - הרצף הטיפולי לא רק שלא נפגע הוא גם אופטימילי"
מציאות נוספת וייחודית לבית החולים הציבורי אסותא אשדוד היא העובדה שבעוד בבתי חולים אחרים המתמחים מכלל המחלקות כמו כירורגיה, פנימית או אורתופדיה מבצעים חלק גדול מהתורנויות במיון ולא במחלקות האם וזאת על מנת לעומד בתקן ובדרישות, באסותא אשדוד רק מתמחי המלר"ד עושים תורנויות במלר"ד ועל מנת לאפשר זאת, יש צוות של 20 מתמחים ומתמחות ברפואה דחופה שמאיישים את המחלקה 24/7.
ד"ר דברה ווסט מנהלת המלר"ד: "אנחנו מאמינים שכל מחלקה צריכה את המתמחים שלה שיתמחו קודם כל במחלקות שלהם- זה אחד היתרונות הגדולים אצלנו. מציאות שתורמת הן למטופל והן למטפל. המטופל צריך מתמחה שמרבית התמקצעותו וניסיונו הן בבעיה ממנה הוא סובל ולא מתמחה ממחלקה אחרת".