כוס הקפה הבוקר שלכם עשויה להועיל הרבה יותר מאשר רק להעיר אתכם, כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת היוקרתי Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. על פי המחקר, שנערך בהובלת ד"ר צ'אופו קה מאוניברסיטת סוצ'ו בסין, צריכה מתונה של קפאין - המוגדרת ככשלוש כוסות קפה או תה ביום - נמצאה קשורה להפחתה משמעותית בסיכון לפתח תחלואה קרדיומטבולית משולבת (CM).
תחלואה קרדיומטבולית משולבת מוגדרת כקיומן של לפחות שתי מחלות קרדיומטבוליות במקביל, כגון מחלת לב כלילית, שבץ מוחי וסוכרת מסוג 2. החוקרים ניתחו נתונים של כ-180,000 משתתפים ממאגר הביו-רפואי הבריטי UK Biobank, שעקב אחר המשתתפים לאורך זמן. בתחילת המחקר, אף אחד מהמשתתפים לא סבל ממחלות קרדיומטבוליות.
הממצאים המרכזיים מראים כי צרכני קפאין מתונים הראו סיכון מופחת ב-48.1% לפתח תחלואה קרדיומטבולית משולבת כאשר צרכו שלוש כוסות ביום. צריכה של 200-300 מיליגרם קפאין ביום הפחיתה את הסיכון ב-40.7% בהשוואה לאנשים שלא שתו כלל או שתו פחות מכוס אחת.
ד"ר גרגורי מרקוס, פרופסור לרפואה מאוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו, שלא היה מעורב במחקר, ציין כי הממצאים מתווספים לגוף הולך וגדל של ראיות המצביעות על כך שקפאין, וכן משקאות המכילים קפאין באופן טבעי כמו תה וקפה, עשויים לשפר את בריאות הלב.
עם זאת, החוקרים מדגישים כי המחקר הוא תצפיתי ויכול להצביע רק על קשר, לא על סיבתיות. ייתכן שגורמים אחרים, כמו תזונה בריאה יותר או פעילות גופנית שנגרמו בעקבות שתיית הקפה הממריצה למשל, הם שתרמו לתוצאות החיוביות. כמו כן, המחקר לא בחן את השפעת הקפאין ממשקאות מוגזים או משקאות אנרגיה.
בעוד שהמחקר מספק נחמה לשותי הקפה והתה הקבועים, החוקרים מציינים כי אין זה בהכרח אות להתחיל בהרגל קפאין קבוע. יתרה מכך, הם מזהירים כי "יותר" אינו בהכרח "טוב יותר", וכי מינון גבוה של קפאין, במיוחד במשקאות אנרגיה מלאכותיים, עלול לגרום לבעיות בקצב הלב ואף להיות מסוכן.
קרדיט:CNN