על רקע גלי החום הקיצוניים בקיץ הנוכחי, אנו ממליצים לכל נוטלי התרופות להתייעץ עם הרופא שלהם על אופן ומינון נטילת התרופות בימים חמים.
מומחים רבים ברחבי העולם מזהירים מפני ההשפעות השליליות של הטמפרטורות הגבוהות על תרופות ותגובת הגוף אליהן,
המרכז הגרמני לייעוץ צרכני ממליץ לאנשים עם מחלות כרוניות, הנוטלים תרופות באופן קבוע, להתייעץ עם הרופא לגבי התאמת מינון התרופה בזמנים של גלי חום קיצוניים
לפי ההמלצות, תרופות שאנשים נוטלים באופן קבוע, כמו אנטיביוטיקה, משככי כאבים ונוגדי דלקת עלולות לגרום לתופעות לוואי חמורות בעור במקרים שאדם הנוטל תרופות אלו נחשף לגלי חום כבדים ועל כן מומלץ לא לשהות בשמש אם נוטלים אחת מהן.
המרכז גם הזהיר כי ישנן תרופות שעלולות להוביל להתייבשות של הגוף בימים חמים במיוחד, בפרט אם מזיעים הרבה ולא שותים מספיק מים.
בנוסף הזהירו המומחים כי חום קיצוני עלול להגביר את תגובת הגוף לתרופות נגד לחץ דם גבוה, ולכן אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה או מבעיות לב וכלי דם עלולים לחוות ירידות פתאומיות בלחץ הדם, קריסת מחזור הדם או מכת חום.
לסיכום ההמלצה לכולם ובפרט לאנשים בסיכון גבוה ולנוטלי תרופות באופן קבוע, לאחסן את התרופות במקום קריר, יבש וחשוך, לשתות הרבה מים, להישאר בצל, למרוח קרם הגנה ולהימנע מפעילויות מאומצות ככל האפשר בימים של עומס חום כבד.
• הכתבה אינה מחליפה ייעוץ רפואי מקצועי וההמלצה לקוראים לשאול את הרופא כיצד לנהוג בנושא בריאותי