מיליוני אנשים בעולם, יתכן שאתם ביניהם, סובלים מרגישות בדרגת כאב משתנה כשהשיניים שלהם פוגשות מזון או משקה קר. סוף סוף חוקרים הצליחו לעלות על הסיבה לכך ואף להצביע על פתרון אפשרי.
המחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת המדעי Science Advances והתפרש על פני 10 שנים, מצא שהאשם המרכזי הוא חלבון שנקרא TRPC5. חלבון זה נמצא בתאים הנקראים אודונטובלסטים ומרכיבים את רקמת הדנטין - רקמה חשובה שנמצאת גם בשיניים וגם באמייל השן.
מלבד תפקידם של תאים אלה לתמוך בצורת השן, הם גם משמשים מעין חיישני טמפרטורה. בעת חשיפה למזון או משקה קר, יתכן שהתאים יגיבו לקור בצורת כאב.
לדברי החוקרים, שמן ציפורן המכיל חומצת ציפורן מהווה חומר פעיל אפקטיבי המסוגל לנטרל את אותות הכאב שהחלבון מייצר. החוקרים סבורים שפתרון יעיל לאותות הכאב יהיה מסטיק מיוחד או רצועות עם חומר שיונחו ישירות על רקמת הדנטין.