מידי פעם מתפרסמים מחקרים שהופכים את התפריט של התינוקות לחלוטין כשרשימת הדברים ש"אסור" לתת וזו ש"חייבים" לתת משתנה כל כמה שנים. עכשיו מתברר כי האכלת תינוקות בביצה אחת ליום עשויה לשפר את התפתחות ותפקוד המוח, כך מגלה מחקר חדש שנערך ע"י מדענים באוניברסיטת וושינגטון. המחקר פורסם בגליון האחרון של כתב העת Clinical Nutrition.
מחקרים קודמים כבר הראו כי האכלת תינוקות בביצים משפרת את גדילתם ומונעת עיכוב התפתחותי זאת לצד הדעות הסוברות שלא כדאי להאכיל תינוקות בביצים עד לגיל שנה בשל בעיות אלרגיה שונות.
החוקרים בדקו הפעם 163 תינוקות בגיל 6 עד 9 חודשים מאקוואדור במהלך שנת 2015. מתוכם, 80 קיבלו ביצה אחת ליום למשך שישה חודשים, בעוד האחרים לא הוזנו בביצה כלל. החוקרים ערכו לתינוקות בדיקות דם בהן נבדקו רמות הוויטמינים והמינרלים.
התוצאות הראו שתינוקות שאכלו ביצה אחת ליום היו בעלי רמות גבוהות יותר של כולין ושל חומצת השומן אומגה 3, שני חומרים בעלי תפקיד משמעותי הנחוץ להתפתחות המוח.
"המין האנושי צורך ביצים מראשית ההיסטוריה, אולם תרומתן לגופנו לא הוערכה מספיק", אמרה ראש צוות החוקרים, לורה יאנוטי, מבית הספר "בראון" באוניברסיטת וושינגטון.
"כמו חלב ומינים שונים של זרעים, גם ביצים נועדו להזין אורגניזמים בשלבי ההתפתחות הראשונים שלהם, ועל כן הן מכילות רכיבי תזונה רבים. ביצים מספקות חומצות שומן, חלבונים, כולין, ויטמין A , ויטמין B12, סלניום ורכיבי תזונה קריטיים נוספים ששווים או עולים בערכם על חומרי תזונה אחרים שמגיעים מן החי - וזאת במחיר נמוך יותר", הסבירה ראש צוות החוקרים את ההיגיון שבערכים הגבוהים של הביצה.
פרט לחלבון, הביצה מכילה גם שורה ארוכה של מינרלים ובהם ברזל, מגנזיום, סידן, נתרן, אשלגן וזרחן, לצד מגוון ויטמינים.
ד"ר איתי גל מ-ynet מציין כי על פי הנחיות משרד הבריאות, יש לחשוף תינוקות למוצקים כבר מגיל 6 חודשים. אף שבעבר מקובל היה לתת ביצים לתינוקות רק בשלב מאוחר יחסית, כיום ממליצים במשרד הבריאות להוסיף ביצים לתזונת הפעוטות כבר מגיל חצי שנה.