חריף זה עניין של טעם אך מתברר כי יתכן שיש לו גם יתרון בריאותי מחקר אמריקני חדש שנערך ב- American Chemical Society מצא כי שורש ג'ינג'ר בשילוב עם פלפל צ'ילי חריף יכול להילחם בגידולים סרטניים.
המחקר התבסס על מחקרים קודמים שמצאו כי צריכת פלפל צ'ילי חריף דווקא מגביר את גידול הגרורות הסרטניות בקיבה זאת בשל רכיב הקפסאיסין. אלא שמהמחקר החדש עולה כי דווקא בשילוב עם ג'ינג'ר יכול הקפסאיסין להדוף את קצב גידול הגידולים הסרטניים ואף להילחם בהם.
ג'ינג'ר אמנם ידוע כבר זמן רב כמזון בריא המסייע למערכת החיסונית ונוגד דלקות, אך כאמור המחקר החדש מתייחס גם לנושא הסרטן.
המחקר נערך על עכברים שחלו בסרטן ריאות, כשבמהלך הניסוי הוזנה קבוצת עכברים בשילוב של קספסאין וג'ינג'ר. שתי קבוצות אחרות של עכברים חולים הוזנו באחד משני הרכיבים בלבד. להפתעתם של החוקרים, רק בקרב 20 אחוז מקבוצת הניסוי נרשמה התקדמות של סרטן הריאות.
יצוין, כי למזון חריף מידי ישנם חסרונות בריאותיים אחרים ויש לצרוך אותו בצורה מאוזנת כמו כל דבר אחר.