ביום שני הקרוב נתכנס בע"ה, בהיכל התרבות בת"א, לקונצרט פתיחת עונת תשפ"ד.
קונצרט פתיחת עונה הוא אירוע חגיגי ומרגש, וכך היה בכל שנותיה של "יובל". אך הפעם, המצב שונה: עקב המלחמה נאלצנו, כאמור, לדחות את קונצרט פתיחת העונה המקורי - "האוצר היהודי" לחודש ספטמבר.
בשבועות הראשונים למלחמה, כשהבנתי שהסיפור עלול להימשך זמן רב, עברתי בדקדוק על מאות היצירות והשירים, שאבא הלחין ועיבד. על אף שרפרטואר הקונצרט כבר היה די סגור עוד לפני החגים, ניסיתי לחפש מה מתאים יותר לבצע, כקונצרט תפילה – "בתפילה לשלומם" של החטופים והפצועים.
תוך כדי כך גיליתי, כמה רחב ומגוון הרפרטואר, שהותיר לנו אבא. רפרטואר שיכול להתאים לכל סיטואציה: לשבתות, לחגים ולמועדים, לשמחות, וגם לפרקי תפילה לשעת צרה. מתוך אותן יצירות דליתי את המובחרות, הידועות, המרגשות, והמתאימות ביותר למשתתפי הערב, ואותן נבצע בע"ה, ביום שני.
אחת מן היצירות המשובחות והנפלאות היא היצירה: "מי שברך לחיילי צה"ל":
את התפילה תיקן הרב הצבאי הראשי, האלוף שלמה גורן, בימי ראשית המדינה. היא נאמרת בשבתות ובחגים, וכיום, במצב מלחמה, היא נאמרת ברחבי העולם גם בימות השבוע.
בקיץ 2006 נחטפו שלושת חיילי צה"ל: שליט, גולדווסר ורגב. התפילות והדאגה הרבה בציבור, הבעירו באבא את הצורך להלחין את "מי שברך". בלחנו, אבא ביקש לשים דגש מיוחד בפירוש המילים; בחלוקה ובהגייה נכונות; פזמון חוזר וקליט בסגנון מארש צבאי; מלודיה משתפכת על המילים: "וישלח ברכה..."; חזנות תחינתית על המילים: "הקב"ה ישמור ויציל...", ורמיזה להמנון הלאומי "התקווה".
את "מי שברך" כתב אבא עבור החזן יצחק מאיר הלפגוט, והוא בוצע לראשונה בקונצרט הגאלה, בשנת 2007. והנה תזכורת מביצועו של הלפגוט מתוך קונצרט "ברכה והצלחה", שקיימנו בשנת 2013, בסמיכות למבצע "עמוד ענן". אז התפללנו כולנו שהקב"ה: "ישלח ברכה והצלחה בכל מעשה ידיהם". הפעם, נשים דגש בכל אחת ואחת ממילות התפילה, שכבר מלווה את חיילנו הגיבורים ואת משפחותיהם 120 ימים.
אל החזן יצחק מאיר הלפגוט יצטרף הפעם החזן צבי וייס, בקונצרט "גאלה" מיוחד ומרגש, שכולו תפילה.
בימים אלה, שקונצרטים והופעות גדולות ומשובחות הן לא דבר שבשגרה, נשמח לראות אתכם איתנו בערב מיוחד ומרגש זה לזכרו של אבא, ו"בתפילה לשלומם".