מידי יום שלישי נהגה הגב' אטיאס להתפלל וותיקין בביהכנ"ס 'לדרמן', במחיצתה של הרבנית ע"ה. לאחר התפילה ניגשו לרבנית נשים רבות, שהגיעו מכל העולם ומכל הסגנונות, ותינו בפניה את צרותיהן. הרבנית היתה מספרת לכולן סיפור מחזק שיצק עידוד ותקווה.
"הבנתי שטמונה פה עוצמה." משתפת המחברת. "והחלטתי לכתוב את הסיפורים. לקחתי בלוק נייר ועט ורשמתי את הדברים מידי שבוע.
פתאום שמתי לב שהרבנית פונה אלי: 'רותי, יש לי סיפור בשבילך!' הבנתי שזו הסכמה מצידה. וכך היתה קוראת לי שאתייצב לידה, שרה באוזני בחיוך: 'היום יום שלישי...' ודואגת שאתעד את דבריה המחזקים."
כך נרקם הספר. שבוע אחרי שבוע, אשמורת אחרי אשמורת, כשהרבנית בעצמה עוברת על הסיפורים הכתובים. כשעלה הרעיון להדפיסם, חייכה הרבנית וסימנה לאות המתנה. "חכי מעט" - אמרה.
זמן קצר אחר כך הסתלקה הרבנית לשמי מרומים, ומתוך הצער והכאב היה ברור מה נדרש לעשות עם הדפים הללו.
הסיפורים שיצאו לאור מחיים את דמותה המאירה של הרבנית קניבסקי ע"ה. כתובים בשפתה הנוגעת ללב כפי שנאמרו על ידה, מלווים בתמונות מרגשות מהוויי חייה בהדפסת כרומו צבעונית ומהודרת.
כשהובא הספר למרן שר התורה רבי חיים קניבסקי זצוק"ל, נהנה ואמר: "הסיפורים כאן יכולים להביא לידי יראת שמיים".
בינתיים חלפו שנים. המהדורה הראשונה אזלה, וספר שני נרקם: 'קולי באשמורת' – סיפורים ועדויות מבני ביתם של מרן הרב חיים קניבסקי זצוק"ל והרבנית ע"ה. גם 'קולי באשמורת' מלווה בתמונות מלאות הוד מהבית ברחוב רשב"ם 23.
וכמו בתסריט חוזר, גם הספר הזה נולד סמוך ונראה להסתלקותם של צדיקים.
מרן רבי חיים קניבסקי זצוק"ל הספיק לעלעל בו, והתבטא: "ספר יפה מאד."
ימים ספורים אחר כך, בשושן פורים תשפ"ב, התייתמנו מרבינו הגדול. הספר שהופץ בחנויות היה עדות לדורות ממסכת חיים טהורה.
לקראת היארצייט הראשון של מרן רבי חיים קניבסקי זצוק"ל, הספר 'שלישי באשמורת' רואה אור בשנית במהדורה מורחבת, ונמכר גם כסט מהודר יחד עם 'קולי באשמורת', במחיר מיוחד לפורים.
לפתוח את הלב לאבינו שבשמים, להתרגש ולהתחבר לעוצמה יהודית אמיתית.
הפצה ראשית יפה נוף. להשיג בחנויות הספרים המובחרות. לרכישה מרוכזת 035783888