בשבוע שעבר אישרה מליאת הכנסת בקריאה שניה ושלישית את הצעת החוק להנצחת זכרו של מרן פוסק הדור רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל. 41 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים.
ראש הישיבה הגאון רבי מאיר מאזוז התייחס לחוק בדברים שנשא בבית מדרשו, ואמר "אמרו שעשו חוק, שיהיה יום זכרון למרן הרב עובדיה. ככה עושים גם באמריקה ביום י"א בניסן, יום חינוך לזכרו של האדמו"ר מיליובאוויטש, (הוא נולד בי"א ניסן)".
"האדמו"ר מליובאוויטש", אמר ראש הישיבה, "קירב יהודים לתורה. יהודים שהם היו רחוקים מתורה ומצוות, הוא קירב אותם".
"והרב עובדיה" אמר הגר"מ מאזוז, "עשה שיאהבו את התורה, והראה כמה התורה טובה, כמה התורה יפה. ובזכות שנקרב עוד אנשים לתורה, נזכה לגאולה שלמה במהרה בימינו, אמן" חתם ראש הישיבה.
כזכור, בהצעת החוק הוצע לקבוע את הנצחת זכרו של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל, בין השאר בקביעת יום ציון לזכרו, בקיום פעילויות חינוכיות-ערכיות וטקסים במוסדות המדינה וכן לימוד ופעילויות בבתי הספר, ככל שיחליט על כך שר החינוך, מתן מלגות למחקר ומתן תמיכות למוסדות ציבור הפועלים להגשמת מטרות הצעת החוק.
עוד הוצע להקים מועצה ציבורית שתייעץ לשר לשירותי דת הממונה על החוק בכל הנוגע ליישומו. בנוסף, מוצע לקבוע במפורש שעיריית ירושלים תהיה רשאית להקים בתחומה תאגיד עירוני שישמש כמרכז הנצחה לפועלו ומורשתו של מרן זצ"ל.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל היה בכיר הרבנים הספרדים בדורו, שימש הרב הראשי הספרדי (הראשון לציון) בשנים 1972 עד 1983. היה מנהיג רוחני, מורה דרך ופוסק שדגל בפסיקותיו במידת החסד. הרב חיבר ספרים רבים והיה חתן פרס ישראל לספרות תורנית. מטרת הצעת החוק המתפרסמת בזה היא להנחיל לדורות את מורשתו, פועלו ופסיקותיו של הרב ולהביא לחינוך הדורות הבאים ברוח חזונו ותרומתו לאחדות ישראל".