כיכר השבת

שבת בכותל: "מפחדים מהערבים"

המתיחות בין ערבים ליהודים בבירה השפיע גם על המתפללים בכותל. גבריאל שיינין, גבאי אחד המניינים הקבועים: "הורגש מתח עצום בכותל, אנשים כל הזמן התעניינו במתרחש" (חרדים)

| כיכר השבת |
(צילום: פלאש 90)

המתיחות בבירה הורגשה היטב בשבת ברחבת הכותל המערבי, כאשר במהלך השבת כולה מספר המתפללים שנוהגים לפקוד את הכותל, לא הגיעו משום שחששו להתקרב אל המקום הקדוש אחרי המהומות בשבוע האחרון בין ערבים תושבי מזרח ירושלים לכוחות הביטחון.

גבריאל שיינין, אחד המתפללים הקבועים בכותל, אמר הבוקר ל"כיכר השבת" כי "היו הרבה מניינים קבועים השבת שלא התקיימו". לדבריו, "היה חוסר של לפחות 50% מהאנשים שמגיעים כל שבת. כך היה בליל שבת ובשבת בבוקר". שיינין מסביר כי המתיחות הורגשה גם בצאת השבת, "במוצאי שבת כשיצאתי, לא היה תור לאוטובוסים, הם היו ריקים, זהו מחזה נדיר כי בדרך כלל הכול עמוס".

שיינין שהינו גבאי אחד המניינים הקבועים, הסביר כי המתפללים שנעדרו נימקו את אי הגעתם בכך שלא רצו להסתכן: "הורגש מתח עצום בכותל, אנשים כל הזמן התעניינו במתרחש. אני בטוח שהם לא הגיעו בגלל המהומות. היום שאלתי את אחד המתפללים, למה לא הגעת בשבת? הוא אמר לי "אני לא רוצה להסתכן", התקשרו אלי מספר אנשים בערב השבת שחששו להגיע לשבת".

למרות שלא מעט חששו מלהגיע, היו גם עשרות אנשים שהגיעו משכונות רחוקות, כל זאת למרות המתיחות: "ישנם לא מעט אנשים שמגיעים כל שבת משכונות אחרות כמו הרכס וגבעת שאול, והשבת הם אמרו "הגענו אבל התלבטנו מאוד, הנשים שלנו לא רצו שנבוא". חבריהם לא הגיעו משום שחששו. עם ישראל עבר הרבה דברים קשים אז גם את זה נעבור".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות