המועצת החסידית תתכנס ביום רביעי

מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל תתכנס ביום רביעי הקרוב לדיון מיוחד בעקבות רדיפת הציבור החרדי על ידי השלטון. במקביל, נעשה ניסיון לכנס באותו היום גם את ה'מועצת' הליטאית (חרדים)

| כיכר השבת |
כינוס המועצת בעבר (צילום: אלי סגל)

אל תרימו יד על עולם התורה: ביום רביעי הקרוב בשעה 16:30, תתכנס מועצת גדולי התורה של תנועת אגודת ישראל לישיבה מיוחדת בה יקחו חלק גדולי הדור, שיביעו את זעקתם ומחאתם על הפגיעה הקשה בעולם התורה והקיצוץ החריף בתקציבי הישיבות הקדושות.

בנוסף, יתייחסו גדולי ישראל במהלך הישיבה המיוחדת לניסיונות לכפות תכנים על מוסדות החינוך החרדיים.

כזכור, הישיבה המתוכננת הייתה אמורה להתקיים כבר לפני מספר שבועות, אולם לבסוף לא יצאה אל הפועל מסיבות שונות.

כעת, שבוע לפני ראש השנה, החליטו גדולי האדמו"רים לקיים את הכינוס המדובר ולהביע את זעקת עולם התורה.

על פי המתוכנן, צפויים להשתתף בכינוס כ"ק האדמו״רים מגור, בעלזא, ויזניץ, צאנז, בויאן, סדיגורה, ביאלה ומודזיץ.

כינוס שתי המועצות יחד, בעבר (צילום ארכיון: משה גולדשטיין)

יצויין, כי במקביל מתקיימים מגעים מול תנועת 'דגל התורה', על מנת ולקיים כינוס משותף לשתי מועצות גדולי התורה הן זו החסידית והן הליטאית, אולם עד כה לא הושגה הסכמה.

לדברי העסקנים המעורים בתהליך, באם אכן הדבר יקרום עור וגידים, הרי שהם ישקלו להעתיק את מקום הכינוס לאולם רחב יותר שיוכל להכיל את כל גדולי ישראל.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות