הערב (שלישי), לקראת החתימה על ההסכם המדיני מול לבנון, נחשפים פרטי ההסכם בכלי התקשורת בישראל. כאשר התנאים הקריטיים עבור ישראל אינם קיימים, או מופיעים במעומעם.
על פי הדיווח בחדשות 12, לא יהיה איזור חיץ בדרום לבנון, ותושביו יוכלו לשוב לשם בתום המלחמה. בנוסף, צה"ל ייסוג בהדרגתיות מדרום לבנון, כאשר ישראל מתחייבת ליסוג מלבנון עד 60 יום מחתימת ההסכם.
ההסכם מתחייב כי חיזבאללה וכל הקבוצות החמושות האחרות בשטח לבנון לא יבצעו כל פעולה התקפית נגד ישראל. בתמורה, ישראל לא תבצע כל פעולה צבאית התקפית נגד מטרות בלבנון, כולל באדמה באוויר ובים.
בהסכם מודגש, כי מחויבויות אלו אינן שוללות את זכותן של ישראל או לבנון ל"ממש את זכותן הטבועה להגנה עצמית" סעיף עמום שאינו מגדיר את קווי היציאה.
בנוסף, תוקם ועדה שתהיה מקובלת על ישראל ועל לבנון שתפקח ותסייע בהבטחת האכיפה של התחייבויות אלה. על פי הדיווח בכאן 11, בוועדה יהיה נציג צרפתי, אמריקני, נציג ישראלי ולבנוני. גם בריטניה צפוייה לקחת חלק בוועדה. כאשר על פי הדיווח, הנציג האמריקני שאמור להשתתף בוועדה - כבר נמצא בישראל, ומדובר בגנרל מפיקוד מרכז האמריקני. כשהמטרה היא שהועדה תתחיל לפעול כמה שיותר מהר.
בחדשות 13 פורסם, כי בכל הקשור לכמויות הנשק שבידי הארגון הטרור, ההסכם מציב כללים ברורים: כל מכירה, אספקה וייצור של נשק או חומרים הקשורים לנשק ללבנון תהיה בפיקוח ובשליטה של ממשלת לבנון.
לצד זאת, יפורקו כל התשתיות והעמדות הצבאיות, יפורקו כל המתקנים הבלתי מורשים המעורבים בייצור נשק וחומרים הקשורים לנשק, ויוחרם כל הנשק הבלתי מורשה שאינו תואם את ההתחייבויות הללו.
לשם בטחון לבנון, כוחות הביטחון והצבא הרשמיים של לבנון יהיו הקבוצות החמושות היחידות המורשות לשאת נשק או להפעיל כוחות בדרום לבנון. לבנון תפרוס את כוחות הביטחון הרשמיים שלה ואת כוחות הצבא לאורך כל הגבולות, נקודות המעבר והקו שמגדיר את האזור הדרומי שמוצג בתוכנית הפריסה.
בנוסף, בהסכם מתחייבות ישראל ולבנון כי הן מכירות בחשיבות החלטת מועצת הביטחון של האו"ם 1701, והמדינות ידווחו על כל הפרה אפשרית של ההתחייבויות של מי מהצדדים לוועדה וליוניפי"ל.
במקביל, מופיע בהסכם סעיף עתידי, על כך שארה"ב תקדם מו"מ עקיף בין ישראל ולבנון כדי להגיע לגבול יבשתי מוכר.