בצל המלחמה ברצועה

דיווח: חמאס דורש הפסקת אש ל-5 שנים תמורת כל החטופים

משלחת של בכירים מארגון הטרור חמאס יצאה לקהיר כדי לקדם מגעים לעסקה | בארגון הטרור מוכנים לשחרר בפעימה אחת את כל החטופים חיים וחללים הנמצאים בשבי - תמורת התחייבות של ישראל להפסקת אש מוחלטת שתימשך לפחות 5 שנים (חדשות, בעולם) 

|
7
| כיכר השבת |
מחבלים בעזה בשעת שחרור החטופים (צילום: Ayman Alhesi/Flash90)

למרות המלחמה הניטשת בשטח הרצועה בה נהרגו שני לוחמי צה"ל ומג"ב ביום שישי האחרון בקרב קשוח בצפון הרצועה - משלחת בכירי מהחמאס הגיעה לקהיר כדי לקיים שיחות משא ומתן על קידום עסקת חטופים.

במשלחת משתתפים מוחמד דרוויש, ראש מועצת ההנהגה של הארגון, ח'אלד משעל, ח'ליל אל-חיה, זאהר ג'בארין וניזאר עוודאללה.

סוכנות הידיעות AFP דיווחה בשם מקור בחמאס כי הארגון מוכן לשחרר את כל החטופים במסגרת הסכם שיסיים את המלחמה בעזה.

לדבריו, ארגון הטרור חמאס מבקש הפסקת אש לתקופה של חמש שנים בעזה כחלק מההסכם.

לפי הגורמים, הצעת חמאס מדברת על עסקה שבמסגרתה ישוחררו כל החטופים החיים והמתים שבידי ארגוני הטרור בתמורה להכרזה על הפסקת המלחמה באופן מוחלט והסכמה ישראלית על נסיגה מלאה מהרצועה.

לפי אותם גורמים שצוטטו בדיווח של כאן חדשות, לעסקה המדוברת יינתנו ערובות מוגדרות וברורות מצד ארצות הברית, מצרים, קטר וטורקיה, שאף היא מעורבת במגעים לאחרונה.

בנוסף, הצעת חמאס כוללת התחייבות שהארגון לא ישתמש בנשקו, כל עוד ישראל עומדת בסעיפי ההסכם.

בנוסף, תופסק כל פעילות הקשורה לשיקום התשתית הצבאית מול עוטף עזה, כולל המנהרות ההתקפיות, במהלך תקופת הפסקת האש.

לפי הדיווח בכאן, המתווה האחרון מדבר על הקמת כוח שיטור מקומי חדש ברצועת עזה שיהיה בפיקוח ואימון מצרי והתרחקות חמא מהשליטה האזרחית ברצועה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

7
כמו שאמרתי מיקודם, לעצור את המלחמה ,שישחררו את החטופים ואז פאאאח, פצצה גרעינית זעירה לשטח את עזה מצפון לדרום ללא רחם, להרוג את כל העזתים והחמאס ביחד בהפצצה אחת. ככה לא ימותו חיילנו.
צדיק המסיכות
6
ביבי יגמור אותם ויקח שטחים בעזה ויהיה הפסקת אש לכל החיים אחרת יהיה עוד 7.10
שינדלר
5
שיגידו להם כן, יחזירו את כולם, ויורידו עליהם כזו אש תופת, שהם 5 שנים לא יקומו ממנה. חלאות
יעל
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות