רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 כפית פפריקה מעושנת או פפריקה חריפה
- 2 עלי דפנה
- 400 גרם שעועית לבנה מבושלת - משימורים או שהושרתה לילה ובושלה
- 400 גרם קופסת שימורי עגבניות שלמות מקולפות
- 2 חופנים גדולים של תרד קצוץ גס
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב וגדול על אש בינונית, מחממים את השמן. מטגנים את הבצל תוך ערבוב מתמיד במשך 3-5 דקות, עד שהוא שקוף ורך, אך לא שחום.
2. מוסיפים את השום, הפפריקה ועלי הדפנה ומטגנים עוד דקה.
3. מוסיפים את השעועית ואת כל תכולת קופסת שימורי העגבניות - העגבניות והמיץ. מערבבים ומפרקים מעט את העגבניות, ואז מתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים היטב, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15 דקות. משגיחים מקרוב ומדי פעם מערבבים, כדי למנוע הידבקויות לתחתית המחבת.
4. מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהוא מתכווץ. מסירים מהאש ומגישים חם, בטמפרטורת החדר או קר כתוספת לעיקרית או כמנה בפני עצמה, לצד לחם טרי או אורז לבן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!