כיכר השבת
מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל מבשל לשבת דג מרוקאי עם סלמון טרי מפולט של וול דאן, עטוף ברוטב אדום מתובל היטב עם גרגירי חומוס ופלפלים חריפים. אנחנו דאגנו לכם למדריך וידאו מפורט שלב אחר שלב - אתם תדאגו לחלה טובה ושמנמנה לטבול ברוטב המושלם הזה (מתכונים לשבת, אוכל)

|
30
| כיכר השבת |
דג מרוקאי. סלמון ברוטב אדום חריף עם גרגירי חומוס (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פרוסות סלמון מפולט מרשת הקצביות 'וול דאן'
  • מלח גס
  • 3 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 ראש שום, מחולק לשיניים, מקולפות
  • 3 כפות שמן זית / שמן קנולה
  • 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
  • 1 כף פפריקה מרוקאית בשמן
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 5-6 פלפלי שאטה / פלפלים חריפים מיובשים
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
  • 250 גרם גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות + 3 כפות מים (לא חובה)

אופן ההכנה:

במתכון הבא אנחנו משתמשים בנתחי סלמון מפולטים של רשת קצביות שמתמחה בבשרים ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים בוול דאן נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעם הנפלא שלהם: חוויית גורמה בארוחה ביתית.

בנוסף, תוכלו למצוא בוול דאן סדרת תבליני בוטיק ואפילו שמן זית שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר ומעניקים להם עסיסיות וארומטיות ייחודית.

לרשת וול דאן יש סניפים בכל רחבי הארץ, מצפת ועד רעננה, בית שמש, בני ברק וכמובן ירושלים. בתחתית הכתבה תמצאו את הרשימה המלאה וקישור להזמנות דרך אתר הבית של וול דאן.

צפו באופן ההכנה:

1. מפזרים מלח גס על נתחי הסלמון, ממתינים 10 דקות, שוטפים ומייבשים את הדגים בטפיחות עם נייר סופג.

2. בסיר רחב ושטוח, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את רצועות הפלפל האדום עם שיני השום, צורבים את הירקות עד שהם מבושלים ורכים ואז מתבלים בפפריקה, פלפל שחור וכורכום ומערבבים במשך דקה.

3. מוסיפים פלפלי שאטה / פלפלים חריפים, מסדרים עליהם את נתחי הסלמון, מפזרים מעל מחצית מכמות הכוסברה הקצוצה ואת גרגירי החומוס, מתבלים במלח, יוצקים לסיר מים עד גובה הדגים ולבסוף מוסיפים את רסק העגבניות מהול במים. ממש מערבבים את רסק העגבניות עם הנוזלים שבסיר.

4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות ולא יותר.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

מחכים לכם באתר הבית של וול דאן – שם תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל מוצרי וול דאן בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן

להשיג בכל סניפי קצביות רשת וול-דאן בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף), 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים), 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה), 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94, 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4, 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר), 04-655-1155.

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344

בני ברק: 054-9950979

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

30 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
ברור שאפשר להכין את התיבול הזה גם בגד סלמון!!
רעות
14
תכינו לשבת את הדגים האלה אני אשכנזייה שמכינה דגים מרוקאים זה הדבר הכי טעים בעולם אי אפשר לוותר על זה במשפחה שלי בשבת אני ינסה להכין את המתכון שלך עם סלמון זה ניראה טעייםםם!!!
עחי
אין כזה דבר דג מרוקאי...הוא לא נולד במרקש.יש דג שמבושל בנוסח מרוקאי.
אפרת
אפ אפ אפפפפפפ שקט את יש דבר כזה דג מרוקאי?מה מיתבאסת שאין לכם אוכל על שמכם?בעצם יש לכם את הגפילטאיכס שלכם
מרוקאית בדםםםםםם
בהצלחה אשמח לשמוע איך יצא
אוראל בראל
יצא מדהים מהיום זה המתכון שלי לשבת תודה!
כככ
13
ננסה לכבוד שבת אני מכינה בדרך כלל דומה ננסה הפעם את זה
נראה סוף
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות