רכיבים
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
- 1/4 כוס עלי סלרי קצוצים
- 7-8 פטריות, קצוצות
- 1 גזר, מקולף וחתוך לגפרורים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 400 גרם פרגיות או חזה עוף, חתוכות/ים לקוביות קטנות
- 1 כף שטוחה דבש
לטורטיה ולציפוי:
- 4 טורטיות גדולות
- 1 כוס קמח
- 1 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 200 גרם פירורי לחם שמן
- עמוק לטיגון
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1.במחבת על אש בינונית, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל לשמן החם ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות, הגזר, הסלרי, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
2. מוסיפים את הפרגיות או חזה העוף ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות. מוסיפים את הדבש, מערבבים ומקפיצים עוד קצת, עד שהעוף מבושל.
3. מעבירים את תכולת המחבת למסננת כדי שהטורטיה לא תתמלא בנוזלים ותיקרע.
הרכבת הטורטיה:
4. בקערה, מערבבים היטב את הקמח, המים, המלח וקורט פלפל שחור ויוצקים את הבלילה שנקראת 'טמפורה' לתבנית גדולה עם שוליים גבוהים. בתבנית נפרדת, מניחים את פירורי הלחם. במקביל, מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
5. מברישים את 3 צדדים של הטורטיה בבלילת הטמפורה, מלבד הצד התחתון (זה שקרוב אלינו). מניחים פס מתערובת העוף והירקות בחלק התחתון של הטורטיה ומשאירים שוליים בצדדים. מקפלים פנימה את שני צדדי הטורטיה ואז מגלגלים ומהדקים.
6. טובלים את הטורטיה בבלילת הטמפורה ואז מניחים בפירורי הלחם ומצמידים אותם לטורטיה. יש לעבוד עם יד יבשה, כדי שלא יווצרו גושים בפירורי הלחם.
7. כשהשמן חם ומגיע ל-180 מעלות, מטגנים בו את הטורטיות עד להזהבה טובה משני הצדדים.
מוציאים לצלחת, מצננים קלות, חותכים באמצע, מזלפים מעל טחינה בנדיבות ומגישים מיד.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!