זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 כפות שמן
- 3 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 3 גזרים, מקולפים וחתוכים לגפרורים
- 1 ראש שום שלם, לא מקולף
- 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה דק
- 500 גרם פרגיות נקיות וללא עצמות, חתוכות לקוביות
- 1 כף מלח
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 כוסות אורז, רצוי בסמטי
- 3 כוסות ציר ירקות חם או מים חמים עם 1 כף אבקת מרק עוף
- 1/2 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, מתבלים במלח, ראס אל חנות, פלפל שחור וכמון ומערבבים היטב לציפוי מלא.
2. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהן משחימות.
3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 3 דקות.
4. יוצקים לסיר את הציר או המים החמים עם אבקת המרק ואת המים הרותחים, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים היטב.
5. מניחים את ראש השום במרכז הסיר, מכסים ומבשלים במשך 15-30 דקות על אש נמוכה.
מושלם כעיקרית קלילה ומהירה בשבת או כארוחה משפחתית מושקעת יותר באמצע השבוע.
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!