רכיבים
- 1/2 לימון, פרוס דק
- 2 כפות שמן זית
- 4 פרגיות / חזות עוף בינוניים
- 1/2 כפית מלח
- 1 בצל סגול גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון או מגורר
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית כמון
- קמצוץ כורכום
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית פלפל לבן
- קמצוץ חוטי זעפרן מומסים ב-1 כף מים חמים (לא חובה)
- 1/4 כוס מים
- 3/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
- 1 לימון משומר, חתוך לקוביות (לא חובה)
- 1 כף מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
1. מייבשים את העופות במגבת נייר ומניחים בצד.
2. מחממים היטב מחבת גדולה ויבשה (רצוי מברזל יצוק או עם ציפוי נון-סטיק) על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את פרוסות הלימון ומבשלים עד שהן מתקרמלות, במשך כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
3. מחממים במחבת 1 כף שמן זית על אש בינונית, מוסיפים את הפרגיות כשהעור כלפי מטה ומטגנים במשך 3-5 דקות עד להשחמה. אם העוף נפרד בקלות מהמחבת, זה הזמן להפוך אותו. ממשיכים לטגן עד להשחמה יפה משני הצדדים ומוציאים לצלחת.
4. מחממים במחבת את כף שמן הזית הנותרת, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 7 דקות, עד שהבצל רך ושקוף.
5. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הפפריקה, הכמון, הכורכום, הקינמון והפלפל הלבן, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הזעפרן, מערבבים ומגרדים את דפנות המחבת למניעת טעם "שרוף".
6. מחזירים את העופות למחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות. מסירים את המכסה, מוסיפים את הזיתים, הלימון המשומר ומיץ הלימון הטרי, מערבבים ומבשלים יחד עוד 3-5 דקות.
מגישים לצד קוסקוס או אורז ומקשטים בפרוסות לימון ופטרוזיליה קצוצה.