לקלתית:
- 1/2 כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות
- 1/2 כוס פיסטוקים מומלחים
- 90 גרם ביסקוויטים
- 90 גרם חמאה, מומסת
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כוס שוקולד מריר מגורר דק
למלית:
- 1 כף גרידת ליים או לימון
- 1/2 כוס מיץ ליים או לימון סחוט טרי
- 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז
- 4 חלמונים
להגשה: קצפת מתוקה ונענע לקישוט
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים את השקדים והפיסטוקים עד שהם קצוצים גס. מוסיפים את הביסקוויטים וטוחנים הכל דק במשך 2 דקות. מוסיפים את הסוכר, השוקולד המגורר והחמאה המומסת וטוחנים יחד בפולסים רק עד שהתערובת מתאחדת.
2. מעבירים את התערובת לתבנית פאי עגולה בקוטר 22 ס"מ עם תחתית נשלפת. מהדקים את התערובת לתחתית ולדפנות התבנית ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
3. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ואופים אותה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים לצינון על רשת.
הכנת המלית:
4. מקציפים במשך 5 דקות על מהירות גבוהה את החלמונים עם גרידת הליים / הלימון. מנמיכים למהירות הקצפה בינונית ומוסיפים את החלב המרוכז בזרם דק. לאחר 3 דקות, מוסיפים את מיץ הליים / הלימון, מקציפים עוד 1-2 דקות ומכבים. צריכה להתקבל תערובת חלקה ואחידה.
הרכבת הפאי:
5. יוצקים את המלית לקלתית ואופים במשך 25 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר, ואז מעבירים את הפאי מכוסה למקרר למשך 4 שעות לפחות עד לילה שלם. הפאי יישמר במקרר עד יום אחד.
איך מגישים את הפאי? מקשטים את הפאי בפרוסות ליים או לימון ועלי נענע ומגישים עם קצפת מתוקה מעל.